Sport

Șoc în DDB. Președintele asociației care a salvat Dinamo de la faliment se retrage

Președintele Asociației Doar Dinamo București a anunțat că nu va candida la următoarele alegeri și că se retrage definitiv din Consiliul de Administrație a celei mai puternice comunități de suporteri din România.
23.02.2022 | 23:14
Soc in DDB Presedintele asociatiei care a salvat Dinamo de la faliment se retrage
Suporterii lui Dinamo pe Arena Naţională
ADVERTISEMENT

Liderul DDB a făcut anunțul care cutremură cea mai mare comunitate de socios din România. Cristi Hîldan a menționat că nu va mai candida pentru un nou mandat de președinte.

Alegerile pentru funcțiile de conducere în Asociația Doar Dinamo București vor avea loc în luna iulie, în pauza competițională, anunță reprezentanții DDB.

ADVERTISEMENT

Cristi Hîldan: ”Fac un pas mic înapoi”

Fără să-și justifice întru totul decizia de a nu mai candida pentru funcția de președinte al DDB, fratele legendei dinamoviste, Cătălin Hîldan, a spus doar că va face un mic pas înapoi.

”Nu mă mai înscriu la alegeri, sub nicio formă. Treaba mea a fost să ajut la pornirea acestui proiect, care din punctul meu de vedere este un real succes. 

ADVERTISEMENT

Menirea mea a fost să fiu un garant moral al proiectului. În urmă cu 3 ani, toată lumea era extrem de reticentă de a da bani cuiva fără să verifice. Nu exista încredere. 

De acum încolo, trebuie să vină altcineva care să ducă programul ăsta la următorul nivel. Eu atât am putut. Baza asta de 15.000 de socios cotizanți nu o are nimeni și nu cred că va mai ajunge cineva în România la așa ceva”, a spus Cristi Hîldan pentru Gsp.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost ales președinte al DDB în 2018 și a rămas în funcție până în acest an din cauza izbuncnirii pandemiei de coronavirus care au făcut imposibilă organizarea de alegeri în 2020. Ulterior, problemele grave cu care s-a confruntat gruparea din Ștefan cel Mare au amânat încă o dată alegerea noii conduceri.

Cirsti Hîldan spune că nu știe cum sunt gestionate cotizațiile suporterilor

Încă președinte al asociației care a ținut în viață clubul Dinamo, Cristi Hîldan a lăsat să se înțeleagă că nu știe cum se gestionează și cum sunt cheltuite sumele pe care suporterii cotizanți le direcționează către club.

ADVERTISEMENT

”De conturi și de banii din cotizați ar trebui să-i întrebați pe băieții care se ocupau, Elias, poate ei știu mai multe detalii. Eu habar n-am, nu știu. Nu m-a interesat treaba asta niciodată, cine gestionează partea financiară. De fiecare dată când a fost vorba să ajut cu ceva am ajutat cu mare drag”, a spus Cristi Hîldan.

Liderul DDB a mai adăugat că între conducătorii din România și cei din Diaspora trebuie să existe o mai bună comunicare, după ce fostul președinte al asociației, din Spania, Dragoș Sterpu a cerut o mai mare transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor.

”Sunt lucruri sensibile, trebuie o chimie mult mai puternică între toată suflarea dinamovistă. Dinamo se zbate de foarte mult timp în mediocritate, dar ne vom uita înapoi cu mândrie”, a completat Cristi Hîldan.

ADVERTISEMENT