News

Alegeri europarlamentare 2019. Campania electorală începe după 1 mai. Ce au pregătit Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis

01.05.2019 | 15:26
Alegeri europarlamentare 2019 Campania electorala incepe dupa 1 mai Ce au pregatit Liviu Dragnea si Klaus Iohannis

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe după 1 Mai, Ziua Muncii. Partidele politice și președintele României fac pregătiri de ultimă oră. PSD se întoarce la Iași, acolo unde Liviu Dragnea a fost huiduit ultima oară, iar Klaus Iohannis va continua să își promoveze referendumul pe justiție care pică în aceeași zi cu alegerile, pe 26 mai.

Alegeri europarlamentare 2019: Summit UE încheiat de concert marca Delia + miting PSD la Iași

Unul din cele mai importante evenimente de pe agenda șefului statului este Summit-ul de la Sibiu, unde vor fi prezenți cei mai importanți lideri europeni, întrunire la care premierul Dăncilă nu a primit invitație. La summit vor participa șefi de guverne și președinți din majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene.

Summit-ul va avea loc pe 9 mai, chiar de Ziua Europei. În tot acest timp, PSD își definitivează ultimele strategii politice pentru a câștiga voturile românilor. Parlamentarii vor reveni la muncă abia de luni, 6 mai, iar în acest timp mulți merg în circumscripțiile în care au fost aleși pentru promovarea candidaților.

PSD vrea să repete succesul miting-ului de la Craiova, la Iași, în ziua Summit-ului de la Sibiu

Liberalii merg pe 5 mai la Focșani

După modelul craiovean, PSD se gândește să dea lovitura cu un alt miting, de data aceasta la Iași. Cunoscută este adversitatea primarului Chirica față de actualul lider al partidului, Liviu Dragnea, ceea ce face acest eveniment politic unul curios. Oamenii din umbră ai PSD au pregătit marele miting exact pe 9 Mai, când la Sibiu se vor întâlni liderii europeni.

PSD se așteaptă să strângă în centrul Iașiului aproximativ 40.000 de oameni, încercând să fure astfel atenția alegătorilor de la evenimentul memorabil din fosta capitală culturală a Europei în 2007. PNL continuă și ei seria întâlnirilor cu electoratul, următoarea programată fiind la Focșani pe 5 mai.

„Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, anunță primarul Sibiului Astrid Fodor.