News

Alegeri Europarlamentare 2019 LIVE: Rezultate, Știri, exit-poll, date oficiale BEC. Cine a câştigat alegerile

27.05.2019 | 07:50
Alegeri Europarlamentare 2019 LIVE Rezultate Stiri exitpoll date oficiale BEC Cine a castigat alegerile

Primele alegeri din ciclul electoral 2019-2020 vor avea loc duminică, 26 mai. Este vorba despre alegerile pentru Parlamentul European. România va trimite la Bruxelles și la Strasbourg 33 de europarlamentari, iar în acest sens vor apărea pe buletinul de vot 13 partide și 3 candidați independenți. FANATIK.RO te va ține la curent cu tot ce se întâmplă la secțiile de votare din țară și din diaspora și îți va prezenta, în mod actualizat, toate rezultatele parțiale.

UPDATE, ora 9.00: Numărarea voturilor, aproape de final! Rezultatele sunt devastatoare pentru PSD! Clasamentul actualizat de BEC este AICI!


UPDATE, 27 mai, ora 7.45: Avem rezultatele parțiale după numărarea a peste 95% din voturi. PNL a trecut pe primul loc, PSD este pe doi. Procentajele pentru fiecare partid le găsiți AICI!


UPDATE, ora 23:00. Lucrurile au rămas, în mare parte, neschimbate la exit-poll-ul de la ora 23:00. PSD și PNL se mențin la egalitate cu 25,7 %, față de 25,8 % cât au avut inițial la ora 21:00.

PNL 25,7 %
PSD 25,7 %
USR-PLUS 23.9 %
Pro România 5,7 %


UPDATE, ora 22:25. Sunt așteptate rezultatele de la exit-poll-ul de la ora 23. Vă reamintim că rezultatele de la ora 21:00 prezintă PLN și PSD la egalitate 25,8 %. USR+PLUS ocupă poziția a treia cu 23,9 de procente.

PNL 25,8 %
PSD  25,8 %
USR-PLUS 23,9 %
Pro România 5,7 %
PMP 5,2 %
ALDE 4,9 %


UPDATE, 26 mai 20: 05 Sute de români cântă imnul la o secţie de votare din Londra. Oamenii se tem că nu vor putea să voteze


UPDATE, 26 mai 19: 50 Se cere demisia lui Teodor Meleşcanu! Peste 7.000 de oameni au semnat o petiţie şi îl acuză d

sabotarea dreptului la vot!

UPDATE, 26 mai 18:35 Scandal la o secţie de votare din Călăraşi. Număr imens de votanţi pe listele suplimentare. Acuzaţii de fraudă!

UPDATE, 26 mai 14:55 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a votat la alegerile europarlamentare, dar a refuzat să voteze la referendumul pentru justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Cum l-a catalogat!

UPDATE, 26 mai 14:05 PNL depune plângere penală împotriva lui Teodor Meleşcanu din cauza votului din Diaspora!


UPDATE, 26 mai 13:05 Incident la vot în Madrid! O urnă cu voturi a fost răsturnată de alegătorii furioși!


UPDATE, 26 mai 12:30. Așa arată prezența la vot la Europarlamentare la ora 12:30, conform Biroului Electoral Central.

UPDATE, 26 mai 11:40 Traian Băsescu a rămas surprins de aglomerația din secția de votare de la Jean Monnet, recunoscută pentru faptul că alegătorii vin mai târziu la vot!

UPDATE, 26 mai 11:39 Incident la o secție de vot din Iași. Un președinte de secție fraudează alegerile? Acuzațiile unui membru USR


UPDATE, 26 mai 11:20 Diaspora a ieșit masiv la vot! Românii stau la cozi ca să voteze în Germania, Spania, Italia și Marea Britanie, atrași la urne, probabil, de referendumul pe justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis!

UPDATE, 26 mai 11:00 Președintele României a votat la Liceul Jean Monet din Capitală. VEZI AICI declarațiile lui Iohannis


UPDATE, 26 mai, ora 10:45 Cozi uriașe la Ambasada României de la Paris, unde e așteptată să voteze și Simona Halep


UPDATE, 26 mai, ora 10:16 Rareș Bogdan, la vot. Ce îl îngrijorează

UPDATE, 26 mai ora 10:03 PSD conduce în sondajele de tip exit-poll, la ora 10. Care e diferența între primele două partide


UPDATE, 26 mai, ora 09:32 Primarul Iașiului, Mihai Chirica, și candidatul independent George Simion, printre primii votanți din Capitala Moldovei


UPDATE, 26 mai, ora 09:00 Ludovic Orban a votat și a făcut câteva declarații în fața presei. Ce crede că se va întâmpla cu referendumul pe justiție

UPDATE, 26 mai ora 08:44 Unde a votat liderul PLUS, Dacian Cioloș


Update, 26 mai, ora 08:35: Laura Codruța Kovesi a votat la o școală din Capitală. VEZI AICI ce a declarat fostul procuror-șef al DNA


UPDATE, 26 mai, ora 8.10: Urnele s-au deschis la ora 7.00, iar după o oră de la deschiderea urnelor, peste 200.000 de oameni veniseră la urne. Prezența la urne în timp real o puteți vedea AICI.


UPDATE, 25 mai, 13:45  Cum arată buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai: Ce partide sunt pe prima pagină


UPDATE / La ce oră se deschid secțiile de votare din România și din diaspora. Programul complet

Românii vor putea vota pentru alegeri și referendum cu începere de la ora 7:00. Este bine de știut că dacă vă aflați în localitatea de domiciliu puteți vota doar la secția la care sunteți arondați. Dacă nu atunci puteți vota la orice secție, pe lista suplimentară.


Update, 25.05.2019, ora 11.00: Îndemn suprinzător la boicot înainte de alegerile europarlamentare! Aflat în spatele gratiilor, Sorin Ovidiu Vântu rupe tăcerea și le spune românilor să nu meargă duminică la vot!

Sorin Ovidiu Vântu, boicot pentru alegerile europarlamentare! „România nu câștigă nimic. Singurii care au de câștigat sunt cei 32 de neica-nimeni”


UPDATE / Nu mai puțin de 33 politicieni români vor ajunge la Bruxelles după alegerile eurparlamentare. Vom avea cu un membru în plus față de scrutinul din 2014, atunci când am trimis 32 de oameni. Totul despre numărul celor care merg să ne reprezinte. 

UPDATE / Află care este secția ta de votare, unde poți vota la Referendum și Europarlamentare. Un simplu click își explică în pași scurți ceea ce ai de făcut și mai ales îți prezintă locul unde trebuie să ajungi pentru a-ți exprima opțiunea. 


Alegeri Europarlamentare 2019 LIVE: Ce partide participă la alegeri

Cele 13 partide care participă la alegerile europarlamentare sunt, potrivit poziție din buletinul de vot, PSD, Alianța 2020 USR Plus, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Prodemo, PMP, PSR, PSDI, PRU, UNPR și BUN. Asta în timp ce cei trei candidați independenți sunt Gregoriana Tudoran, George Simion și Peter Costea.

Potrivit sondajelor de opinie, cele mai importante trei partide sunt însă PSD, PNL și Alianța USR Plus. Social-democrații deschid lista cu fostul ministru Rovana Plumb, în timp ce pe locul 2 se află jurnalista Carmen Avram, pe locul 3 este deputatul Claudiu Manda, soțul lui Lia Olguța Vasilescu, în timp ce pe 4 se aflu un personaj controversat, pastorul Chris Terheș. Pe listă mai sunt Maria Grapini (locul 6) sau foștii miniștri Victor Negrescu (locul 9), Natalia Intotero (locul 11) sau Doina Pană (locul 15).

PSD deschide lista la alegerile europarlamentare din 2019 cu Rovana Plumb *foto: hepta.ro

Alegeri Europarlamentare 2019 LIVE: Pe cine propun PNL și USR Plus

PNL a ales să își deschidă lista pentru alegerile europarlamentare cu realizatorul tv Rareș Bogdan. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, este pe locul 2, în timp ce europarlamentarul Siegfried Mureșan este pe 3, fostul ministru al Internelor și președinte PNL, Vasile Blaga, se află pe 4 iar pe 5 este europarlamentarul Adina Vălean, soția fostului președinte PNL, Crin Antonescu.

Lista Alianței USR Plus este deschisă de fostul premier Dacian Cioloș, urmat de foștii săi miniștri Cristian Chinea și Dragoș Pîslaru. Pe 4 este consilierul local sector 1 Clotilde Armand, în timp ce pe 5 se află Dragoș Tudorache.

Nume cu rezonanță importantă se află și pe listele altor partide. Astfel, primul pe listă la PMP este fostul președinte al României, Traian Băsescu. La Pro România, fostul premier Victor Ponta este pe locul 2, în spatele comisarului european Corina Crețu. Pe 3 se află un alt fost premier, Mihai Tudose, dar și fostul premier al Moldovei, Iurie Leancă în timp ce primii 2 pe lista partidului UNPR sunt fostul mare tenismen Ilie Năstase și fostul selecționer al României, Anghel Iordănescu.

Alegeri Europarlamentare 2019 LIVE BLOG

Cum îi ironizează PSD pe Klaus și Carmen Iohannis, într-o integramă electorală. Galerie foto

Una dintre măsurile pe care le-au luat cei care participă la aceste alegeri este cea a distribuirii pliantelor. Cu toate acestea, partidul de guvernământ, PSD, a făcut un pas înainte și a împărțit la metrou, în mai multe zone ale Bucureștiului, o integramă electorală.

Mircea Badea a dezvăluit cine crede că va câștiga alegerile: ”Va fi la 40 la sută”

Prezentatorul de televiziune, Mircea Radu Badea (44 de ani), a vorbit despre rezultatul alegerilor la europarlamentare, de duminică, 26 mai. El spune că, rezultatul său se bazează pe percepții pur subiective.

Corina Crețu vrea simplificarea radicală a accesării fondurilor europene. Ce plan are comisarul european

Europarlamentarul Corina Crețu vrea să simplifice accesarea fondurilor europene, iar pentru asta militează candidații Pro România care solicită votul populației la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Sondaj IMAS înainte de alegerile europarlamentare. PNL a luat fața PSD! Cât ar obține fiecare partid

Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS arată că Partidul Național Liberal a întrecut Partidul Social Democrat în ceea ce privește intenția de vot a populației la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc pe data de 26 mai 2019!