Alegeri 2024

Alegeri europarlamentare. MAE a trimis toate materialele pentru votul în secțiile din diaspora

Alegeri europarlamentare. MAE a finalizat de trimis materialele pentru votul în secțiile din străinătate. Sunt 915 secții de votare
23.05.2024 | 11:00
Alegeri europarlamentare MAE a trimis toate materialele pentru votul in sectiile din diaspora
Diaspora are la dispoziție 915 secții de votare pentru Parlamentul European / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trimiterea materialelor pentru votul la europarlamentare la secțiile de votare din străinătate a fost finalizată. Este vorba de buletine de vot, ștampile „votat”, ștampile de control și alte materiale.

Expedierea materialelor, finalizată

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că a încheiat trimiterea materialelor pentru votare la secțiile din străinătate, pentru alegerile din 9 iunie pentru Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Afacerilor Externe a finalizat miercuri, 22 mai 2024, expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024”, se arată într-un comunicat al MAE.

Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe au fost distribuite prin proces-verbal ștampile de vot, ștampile de control, buletine de vot și alte materiale pentru desfășurarea procesului electoral la secțiile din străinătate unde, la 9 iunie, se va vota pentru Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

8.439 de ștampile „votat”

„Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate la data de 9 iunie 2024, au fost expediate 2.542.800 bucăţi buletine de vot, 8.439 bucăţi ştampile cu menţiunea ‘VOTAT’, 2.304.715 bucăţi timbre autocolante şi 915 ştampile de control, urmând ca acestea să fie recepţionate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate care, la rândul lor, le vor distribui preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate”, arată MAE.

915 secții de votare

MAE precizează că anul acesta sunt puse la dispoziția alegătorilor 915 secții de votare, unde aceștia își pot excercita dreptul la vot, de peste două ori mai multe decât secțiile de votare organizate la precedentele alegeri europarlamentare din 2019.

ADVERTISEMENT

„În acest an, MAE organizează, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019”, se arată în comunicat. „Lista secţiilor de votare din străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare”, precizează ministerul.

Documente pe baza cărora se poate vota

„Reamintim că la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare”, mai informează MAE.

ADVERTISEMENT

Votul va începe la ora 7 (ora locală) și se va încheia la ora 22 „Alegătorii care se află la ora 22:00 la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59”, precizează MAE.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în...
Roberto Baggio, bătut de hoți de față cu familia sa și sechestrat în propria casă. A ajuns la spital
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii...
Kyle Walker, susținut la Euro 2024 și de soție, și de amantă. Oamenii de ordine nu le lasă să se apropie una de alta
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
"Am rămas fără 2.500 de lei". Un tânăr povesteşte cum i-au fost furaţi banii din cont în timp ce îşi rezerva vacanţa
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român...
Ce a putut dezvălui cea mai cunoscută amantă din România despre milionarul român care şi-a înşelat soţia cu ea timp de 16 ani!
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru...
700 de lei ÎN PLUS pe lângă pensie. Un nou ajutor financiar pentru anumiți pensionari
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Fotbalist susținut în tribună de SOȚIE și de AMANTĂ la EURO 2024! FOTO
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O...
Alexandru Ciucu și Alina Sorescu, din nou împreună. Designerul a confirmat totul: „O să mergem în Italia”
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față...
Ce scrie un ziar german despre Iohannis: „E îndoielnic că ar face față cerințelor unei funcții europene de top”
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție...
Ceaușescu a plătit 60 de tone de aur pur pentru o colosală construcție din beton și fier. Aceasta funcționează impecabil și astăzi