Fotbal intern

Alegeri FRF. Burleanu a făcut măcel: 168 de voturi faţă de 78 Lupescu!

Zi crucială pentru viitorul fotbalului românesc! Alegerile de miercuri vor decide cine este preşedintele FRF pentru următorii 4 ani, iar disputa dintre Ionuţ Lupescu, Răzvan Burleanu şi Marcel Puşcaş se anunţă una extrem de încinsă!
Alegeri FRF Burleanu a facut macel 168 de voturi fata de 78 Lupescu

UPDATE. Ilie Drăgan – 0 voturi

Marcel Puşcaş – 8 voturi

Ioan Lupescu – 78 voturi

Răzvan Burleanu – 168 voturi!


UPDATE. S-au numărat voturile, iar Răzvan Burleanu a fost reales preşedinte al FRF. Felix Grigore a sărit de pe scaun de bucurie şi a strigat: “Este măăăă!” Ionuţ Lupescu este dărămat. Se pare că Burleanu a adunat peste 150 de voturi. Reacţia lui Felix Grigore: “Este, măăăă!”

Ionuţ Lupescu a înlemnit după ce a aflat rezultatul voturilor de la alegerile FRF.
Ionuţ Lupescu a înlemnit după ce a aflat rezultatul voturilor de la alegerile FRF.

UPDATE. S-a început numărătoarea voturilor pentru a se afla cine o să fie următorul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Conform unor surse FANATIK.RO, Răzvan Burleanu are deja un avans în acest moment.

Alegeri FRF. S-a început numărătoarea voturilor! Burleanu şi Lupescu stau pe acelaşi rând.
Alegeri FRF. S-a început numărătoarea voturilor! Burleanu şi Lupescu stau pe acelaşi rând.

UPDATE. Începe numărătoarea voturilor.


UPDATE. În sală a ajuns şi urna a doua. Cristian Chivu a avut o reacţie destul de amuzantă: “O fi deja plină?


UPDATE. Organizatorii alegerilor pentru șefia FRF au făcut o eroare uriașă. Pupitrele la care se votează se aflau sub geamuri și astfel s-a putut vedea în geam ce votează fiecare candidat. La scurt timp după ce și-au dat seama de eroarea făcută, organizatorii au mutat pupitrele.

Pupitrele de la care se votează la alegerile FRF sunt așezate sub geam și se poate vedea cu ușurință fiecare alegere făcută.
Pupitrele de la care se votează la alegerile FRF sunt așezate sub geam și se poate vedea cu ușurință fiecare alegere făcută.

UPDATE. Marius Lăcătuș a glumit în timpul votului spunând: ”Orice, numai să se termine din prima”.

Marius Lăcătuș în timpul votului pentru alegerea președintelui FRF
Marius Lăcătuș în timpul votului pentru alegerea președintelui FRF

UPDATE. În timpul votului, Mircea Lucescu s-a întrreținut cu Petre Buduru.

Mircea Lucescu și Petre Buduru stau de vorbă în timpul votului pentru alegerea președintelui FRF
Mircea Lucescu și Petre Buduru stau de vorbă în timpul votului pentru alegerea președintelui FRF

UPDATE. Se împart buletinele de vot. În primul tur, se va vota cu ştampila. În turul doi, dacă va fi cazul, se va vota cu pixul. S-au închis uşile sălii, fiind acum păzite de securitate.


E aglomeraţie la intrarea în sală pentru vot.


UPDATE. Burleanu a depăşit cele 10 minute, vorbind aproape 20. E contestat de unii alegători: “Timpul, dom preşedinte!” Marcel Puşcaş a plecat din sală!


UPDATE. Discurs dur al lui Răzvan Burleanu, care a vorbit despre “şpăgi, trepăduşi, găşti, perversul de Mircea Sandu”. A apărut şi urna care va decide viitorul fotbalului romnânesc.


UPDATE. Răzvan Burleanu l-a privit cu dispreţ pe Lupescu când acesta a punctat greşelile actualei administraţii. A terminat Lupescu, acum vorbeşte Răzvan Burleanu.


UPDATE. Ionuţ Lupescu şi-a început discursul: “De ce sunteţi aşa încordaţi? Sunt doar nişte simple alegeri. Haideţi să dăm restart”!


UPDATE. Marcel Puşcaş a avut probleme cu microfonul la începutul discursului, sala a început să râdă, moment în care s-a auzit:Au început manevrele!”


UPDATE. Încordare maximă pentru tabăra lui Lupescu. Mircea Lucescu, Chivu şi Lupescu sunt preocupaţi, în timp ce Burleanu pare mult mai relaxat. Vorbeşte Marcel Puşcaş.


UPDATE. Ilie Drăgan, primul discurs.


UPDATE. Candidaţii au intrat în sală. Mircea Lucescu s-a aşezat alături de Ionuţ Lupescu şi Cristi Chivu. Răzvan Burleanu s-a salutat cu Lucescu, Lupescu şi Puşcaş.


UPDATE. E pauză acum la Adunarea Generală. Când se va relua şedinţa, urmează discursurile candidaţilor, apoi votul.


UPDATE. Mircea Lucescu a ajuns la Casa Fotbalului. Acesta a intrat prin spate, pentru a evita presa.


UPDATE. Răzvan Burleanu este acuzat în timpul discursului de către Tudor Iacov: “De ce nu vorbiţi şi de greşeli? De Centrele de Excelenţă? Vorbiţi doar de bine?” i-a strigat acesta lui Burleanu, care s-a comportat ca şi cum nici măcar nu l-ar fi auzit.

Cheltuielile care s-au făcut în cadrul FRF în mandatul lui Răzvan Burleanu se ridică la 1.272.222.403 de lei.


UPDATE. Răzvan Burleanu vorbeşte în Adunarea Generală. Au crescut veniturile FRF cu 6,1 milioane de euro în 2017. Avem profit 100 de mii de euro. Poate părea prea puţin, dar trebuie văzut contextul general. Există un fond de investiţii de 2 milioane de euro pentru dezvoltare. Până în 2022 o să avem câte un teren în fiecare judeţ“, a declarat preşedintele FRF.

UPDATE. Ionuţ Lupescu şi-a făcut apariţia la Casa Fotbalului, împreună cu Cristi Chivu. Ambii au fost zâmbitori, degajaţi:

“Ionuţ e cea mai bună alegerea. Sunt din fire optimist, cred că el va câştiga. De mâine, când Ionuţ Lupescu va fi preşedinte, obiectivele astea vor fi, participările la turneele finale, Campionatul European şi Mondialul din Qatar”, a spus Cristi Chivu. “Nu am emoţii. M-am întors acasă!”, a declarat Ionuţ Lupescu la intrarea în Casa Fotbalului.


UPDATE. După ce Răzvan Burleanu a deschis Adunarea Generală, acesta i-a dat cuvântul lui Servet Yardemici, membru în Comitetul Executiv al UEFA, care l-a lăudat pe acesta: “Un tânăr care a ajutat UEFA prin munca depusă ca preşedinte al FRF”, a spus acesta.


UPDATE. Răzvan Burleanu a deschis Adunarea. Din 256 de membri afiliaţi, sunt prezenţi 254. Candidatul care va aduna 128 de voturi va câştiga din primul tur.


UPDATE. Candidaţii vor intra în sală abia după ora 14, iar după discursurile fiecăruia va începe votarea. Dacă va fi nevoie de turul 2, acesta e programat la ora 17, urmând ca, probabil în jur de ora 19, să aflăm noul preşedinte.


UPDATE. Cristi Balaj, preşedintele AJF Maramureş, a ajuns la Casa Fotbalului.


UPDATE. FANATIK.RO este la Casa Fotbalului şi vă prezintă primele imagini:


UPDATE. Au început deja şicanele cu o seară înainte de alegerile pentru preşedinţia FRF! Ionuţ Lupescu, unul dintre cei mai importanţi candidaţi a primit o hârtie prin care a fost anunţat că i se va permite prezenţa în sală la ora 12.30, cu doar doi oameni din staff, deşi şedinţa începe la ora 11:00!


FANATIK.RO vă prezintă, minut cu minut, toate informaţiile legate de alegerile FRF şi de rezultatul votului în urma căruia se va cunoaşte dacă membrii afiliaţi au decis să meargă pe continuitate, optând pentru Răzvan Burleanu, sau vor încerca să schimbe ceva cu adevărat, optând pentru Ionuţ Lupescu sau Marcel Puşcaş.

Când începe votul şi care sunt candidaţii

În cursa pentru postul de preşedinte al FRF se află în acest moment patru candidaţi. De-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe nume grele, dar sita a cernut şi au rămas până la urmă patru soluţii: Răzvan Burleanu, actualul preşedinte, Ionuţ Lupescu, omul Generaţiei de Aur, Marcel Puşcaş, eternul “revoluţionar”, şi Ilie Drăgan, “iepurele” cursei, care nu are nici o şansă! Lista a fost aprobată de o comisie FRF şi a fost anunţată oficial la începutul lunii aprilie. Alegerile FRF vor avea loc în cadrul Adunării Generale, care va începe la orele 11:00. Toţi cei patru candidaţi vor avea oportunitatea să îşi expună ideile în faţa membrilor afiliaţi, discursurile cele mai aşteptate fiind, aşa cum este şi normal, cele ale lui Răzvan Burleanu şi Ionuţ Lupescu!

Cine are drept de vot şi cum se câştigă alegerile

Statutul FRF prevede faptul că drept de vot au membrii afiliaţi. Numărul acestora va fi peste 250, dar o comunicare oficială în acest sens urmează să fie făcută în Adunarea Generală. Zilele trecute, Răzvan Burleanu vorbea despre 257 de entităţi care au acest drept de vot: “Acum 2 luni erau 260 de membri afiliaţi la Federaţia Română de Fotbal, azi sunt 257. Asta pentru că avem trei cluburi, Olimpia Satu Mare, Târgu Mureş şi Valea Mărului, care s-au retras. Aşa că azi avem 257 de membri afiliaţi. Dacă nu se mai retrag alte cluburi până atunci, acesta e numărul de votanţi la alegeri”, a spus Burleanu. Cei de la Libertatea au descoperit însă că numărul membrilor afiliaţi ar fi mai mare, anume 267! Rămâne de văzut câţi dintre aceştia se vor prezenta la vot. Câştigător va fi desemnat cel care va reuşi să strângă o majoritate simplă (50 la sută + 1 din totalul de voturi). Dacă nici unul dintre cei patru candidaţi nu va obţine numărul necesar, vor intra în turul 2 cei doi candidaţi care au adunat cele mai multe voturi. Foarte important, mai ales în contextul implicării politice din ultimele zile, votul va fi unul secret şi va fi realizat prin buletine de vot.

Lupescu, favorit la pariuri!

Dacă nu vor exista surprize majore, cele mai multe voturi la alegerile FRF le vor lua Ionuţ Lupescu şi Răzvan Burleanu. Fiecare tabără consideră că va reuşi să câştige scrutinul încă din primul tur, dar oamenii actualului preşedinte FRF şi-au mai pierdut din elan după ultimele evenimente petrecute în această săptămână, când nume grele din politică şi din fotbalul intern şi internaţional şi-au anunţat public sprijinul pentru Lupescu. Interesant este că acum „Kaiserul” este văzut drept mare favorit şi la casele de pariuri. Chiar “Fortuna”, casa care are un parteneriat cu FRF, îi oferă o cotă de 1.50 lui Lupescu. Burleanu are o cotă mai mare, 2.40, semn că a pierdut teren, cel puţin la nivelul imaginii, faţă de startul campaniei. Marcel Puşcaş, un om care ar putea avea un cuvânt greu de spus dacă se va ajunge în turul 2, are o cotă uriaşă, 40.00, în timp ce al patrulea candidat, Ilie Drăgan, nici nu a primit cotă din partea casei de pariuri amintite anterior.

Cele mai importante informaţii înainte de alegeri:

1. Liviu Dragnea a anunţat că îl susţine pe Ionuţ Lupescu (VEZI DETALII) şi apoi s-a răzgândit? (VEZI DETALII)

2. Lucruri incredibile, neştiute despre Lupescu. Adevărul despre banii lui şi cine e principalul sfătuitor. (VEZI DETALII)

3. Ce spune Gigi Becali despre alegerile FRF 2018 şi despre implicarea lui Liviu Dragnea. (VEZI DETALII)

4. Ultimul asalt al lui Burleanu. A dat un şpriţ ca în poveşti la RIN! (VEZI DETALII)

5. Editorial HORIA IVANOVICI. Burleanu aruncă tare cu pietre, Lupescu le transformă în voturi! (VEZI DETALII)

6. Cu cine ţine Mutu după ce l-a părăsit pe Burleanu înainte de alegeri. (VEZI DETALII)

7. Marica dă de pământ cu Burleanu! (VEZI DETALII)

8. Dănuţ Lupu îl atacă pe Lupescu, printr-un prieten comun! (VEZI DETALII)

9. Puşcaş îl face praf pe Burleanu! (VEZI DETALII)

10. Lupescu vrea un nou secretar general la FRF. Alegere surpriză! (VEZI DETALII)

Pe www.fanatik.ro vei avea în timp real toate informaţiile de la Alegerile FRF 2018. Cine e preşedinte: Ionuţ Lupescu sau Răzvan Burleanu? Află răspunsul şi toate culisele din cea mai importantă zi pentru fotbalul românesc de pe www.fanatik.ro