Sport

Alegeri la FRF. Răzvan Burleanu, votat președinte în 10 secunde pentru un nou mandat de 4 ani: „Sunt foarte emoționat”

Ar fi trebuit să fie o zi încinsă la Arena Națională, acolo unde s-a ținut Adunarea Generală a FRF, dar Răzvan Burleanu nu a avut nici cea mai mică emoție la alegerile pentru funcția de președinte.
12.04.2022 | 09:12
Alegeri la FRF Razvan Burleanu votat presedinte in 10 secunde pentru un nou mandat de 4 ani Sunt foarte emotionat
Adunarea Generală l-a ales pe Răzvan Burleanu pentru al treilea mandat în fruntea FRF
ADVERTISEMENT
12-04-2022
11:06

Mihai Stoichiță vorbește despre stabilitate la FRF

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, l-a lăudat pe președintele Răzvan Burleanu pentru activitatea din ultimii 8 ani, considrând că membrii afiliați apreciază ce se întâmplă la nivelul forului care conduce fotbalul românesc.

„Regulile trebuie respectate. Nu poți să pui un aventurier. Și în Generația de Aur sunt oameni cu 5 ani în management. Mi se pare normal să ai experiența în management. Mă așteptam să apară altcineva, dar văd că nu au fost contracandidați. E un semn de stabilitate, înseamnă că afiliații apreciază ceea ce se întâmplă la nivel de Federație.

Vrem să ridicăm nivelul performanțelor la nivel tehnic. Vizibilitatea este la rezultate. Părerea mea este că nu putem trăi independent. Trebuie să fim în colaborare cu cluburile. Azi am văzut că echipele de Liga 1, care nu erau entuziaste la alegerile trecute, au votat în unanimitate.

Vocile care contestă anumite lucruri ar trebui să se transforme în fapte. Am revigorat sectorul juvenil. Germeni pentru viitor sunt. Ce să își asume Burleanu la necalificare? El trebuie să creasca jucătorii? E vina lui că nu avem jucători de 25-30 de ani?

Avem multi jucători tineri de valoare și sunt optimist. Am văzut și meciuri foarte bune în campionatul românesc. Chiar și în play-out. Aceste stadioane noi aduc un suflu nou.

Am trecut de pandemie și nu ne-a afectat foarte mult, campionatul a mers înainte. Să mă ierte Dumnezeu, dacă o echipă intră în insolvență sau faliment, nu e vina FRF”, a spus Mihai Stoichiță la finalul Adunării Generale a FRF.

12-04-2022
10:28

Componența Comitetului Executiv al FRF

În urma Adunării Generale de azi, s-a stabilit și componența Comitetului Executiv al FRF.

  • Răzvan Burleanu – președinte
  • Gino Iorgulescu – prim vicepreședinte
  • Octavian Goga – vicepreședinte
  • Emilian Hulubei – reprezentat al Sindicatului Jucătorilor
  • Kyros Vassaras – președinte CCA
  • Mihai Stoichiță – director tehnic
  • Alin Cioban – reprezentantul fotbalului feminin
  • Dorin Pentru Cristian Vornicu – reprezentantul fotbalului în sală
  • Cătălin Cighir – reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
  • Mihai Dăscălescu, Lajos Rancz  – reprezentanții cluburilor din Liga 3
  • Auraș Brașoveanu, Marius Burcă – reprezentanții cluburilor din Liga 2
  • Daniel Niculae, Valeriu Argăseala- reprezentanții cluburilor din Liga 1
12-04-2022
10:12

S-au stabilit membrii Comitetului Executiv

Kyros Vassaras și Mihai Stoichiță, aleși în unanimite ca membrii în Comitetul Executiv al FRF. Liga 1 va fi reprezentată la FRF de președintele FCSB, Valeriu Argăseală și de Daniel Niculae. 

Auraș Brașoveanu a fost ales ca reprezentant în CEX pentru Liga a doua. Din nou, niciun vot în împotrivă, toate propunerile fiind votate în unanimitate.

12-04-2022
09:59

Răzvan Burleanu, votat noul președinte al FRF în 10 secunde

După discursul lui Răzvan Burleanu s-a trecut rapid la vot, iar actualul președinte al FRF a fost votat în unanimitate. Burleanu a ținut din nou să le mulțumească celor prezenți în discursul victoriei: „Vă mulțumesc! Sunt foarte emoționat. Am energia de a trece dincolo de criticile nefondate și de a munci în fiecare zi. Peste patru ani voi fi și mai optimist pentru că am întâlnit oameni optimiști ca dumneavoastră.
 
FRF are nevoie de oameni ca dumneavoastră pentru a progresa. Împreună putem să împingem România la cel mai bun nivel al său. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru fotbal și pentru comunitățile voastre”, a concluzionat vechiul nou președinte al FRF.

12-04-2022
09:54

Ce a mai declarat Răzvan Burleanu înainte să treacă la votare: „Vom face orice să atingem viziunea pe care o avem”

„Pentru cel de-al treilea mandat îmi doresc să merg mai departe pentru strategia adoptată anul trecut. Angajamentul meu este că vom face orice să atingem viziunea pe care o avem. Îmi propun impact la toate nivelurile fotbalistice.

Nu trebuie să ne fie rușine să vorbim despre rezultatele muncii noastre când alții nu o fac. Nu vin cu un program electoral în care să vă dezvălui ce voi face în următorii patru ani. De ce? Pentru că în 2021 am aprobat deja strategia pentru 2021-2026.

Am ajuns la peste 300.000 de parcticanti, organizăm 56 de competiții la nivel național, față de 21 în 2014. Dintre acestea 18 sunt dedicate juniorilor. România are 19 echipe naționale. 66.000 de fete practică fotbalul față de 330 în 2013. Peste 6 milioane de euro au fost investite în loturile naționale.

Mi-aș fi dorit să am un contracandidat, să dezbatem idei și soluții. Arătăm împreună unitate, determinare și încredere”, a mai explicat Burleanu.
 

12-04-2022
09:40

Rapoartele financiare ale FRF, votate la foc automat

Georgiana Schillo, manager financiar al FRF, a prezentat rapoartele contabile ale forului condus de Răzvan Burleanu. „Trecem la prezentările financiare și o invităm pe Georgiana Schillo, prima femeie manager financiar din cadrul FRF”, a prezentat-o Burleanu.

Deoarece din tribune nu a fost nicio reacție, președintele FRF a revenit și a cerut ovații: „Ar fi trebuit să o aplaudați când am spus că e prima femeie”, a continuat Burleanu.

Fiecare raport financiar pe anul 2021 si bugetul pe 2022 au fost aprobate în unanimitate. Șapte rapoarte la rând aprobate în mai puțin de un minut, asta da rapiditate…

12-04-2022
09:29

Răzvan Burleanu schimbă formatul Cupei României

Al treilea mandat al lui Răzvan Burleanu în fruntea Federației Române Fotbal vine și cu o schimbare în ceea ce privește Cupa României, care va avea un nou format: după primele runde eliminatorii, cele mai bune 24 de echipe vor fi împărțite în câte patru grupe.

„Vrem să optimizăm potențialul competiției, să atragem mai mulți spectatori, telespectatori și sponsori”, a declarat Felix Grigore, managerul departamentului de competiții al FRF.

12-04-2022
08:59

Gigi Becali l-a pus pe Valeriu Argăseală să candideze împotriva lui Burleanu

Patronul FCSB a dezvăluit la PRO Arena că l-a sunat târziu în noapte pe președintele Valeriu Argăseală pentru a-i transmite să candideze la alegerile FRF: „L-am sunat pe Argăseală pe la 12, i-am zis: >.  Nu mi-a venit mie ideea, l-am văzut pe Ilie Dumitrescu mâhnit, cu Generația de Aur, că nu se poate, că nu îndeplinesc condițiile, cum să faci așa ceva, asta e de Putin ce face Burleanu.

Unde ne trezim, mă? Mă deranjează mentalitatea, asta e mentalitate putinistă, nu ai voie să faci așa ceva, asta se întâmplă la noi. Cu alte cuvinte, zice: >. 

Măcar să aibă pe cine ciurui. Ca măcar să arătăm un principiu, ne sacrificăm ca să scoatem la iveală un principiu. Cum, un fotbalist de marcă al României nu are voie să candideze? Unde scrie așa ceva, mă?

Aia trebuie scoasă și la următoarele alegeri generale trebuie pusă pe ordinea de zi și scoasă”, a spus Becali într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Ora exactă în sport”.

12-04-2022
08:52

Ordinea de zi, afilierile și dezafilierile, votate în unanimitate

FANATIK asistă la Adunarea Generală a FRF, iar în acest moment a fost votată în unanimitate ordinea de zi, afilierile și dezafilierile.

Imagine de la Adunarea Generală a FRF la alegerile noului președinte
Imagine de la Adunarea Generală a FRF la alegerile noului președinte.

Președintele Răzvan Burleanu parcurge raportul și prezintă cele mai importante cifre.

12-04-2022
08:47

Răzvan Burleanu, primele declarații la alegerile FRF: „Faptul că suntem azi aici e o bucurie”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a ținut un amplu discurs pe Național Arena înainte de alegeri: „Faptul că suntem azi aici este o bucurie. Gândiți-vă la ce am trecut împreună în ultimii doi ani. Am reușit să reducem la minimum riscurile infectării cu Sars-Cov 2. Am reușit să obținem sprijin financiar care să vă ajute pe dumneavoastră”.

Burleanu a enumerat obiectivele și reușitele din ultimul său mandat la FRF: „Am luptat pentru modelul european al sportului, împotriva Superligii. Când am crezut că am depășit acest moment, ne-am luptat cu organizarea din doi în doi ani a Campionatului Mondial. 

Prin diferite acțiuni venim în sprijinul refugiaților ucraineni. Suntem foarte privilegiați că ne putem întâlni azi aici și să vedem un viitor frumos. Am lucrat împreună opt ani care să producă o schimbare. Am reușit să consolidăm un model de performanță în fotbalul românesc.

Stabilitatea este foarte importantă și am ajuns la încasări de 25,5 milioane de euro în 2021. Avem 20 de parteneriate comerciale și știm cât de importantă este echipa. Au fost 147 de colegi în echipa FRF și lor li s-au alăturat alți profesioniști”.

12-04-2022
08:28

Ministrul Eduard Novak l-a felicitat pe Răzvan Burleanu pentru victorie

La Adunarea Generală a FRF, în urma căreia va fi ales Răzvan Burleanu pentru un nou mandat de președinte, sunt prezenți 266 dintre cei 272 de membri afiliați cu drept de vot.

Înaintea începerii ședinței, s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Cornel Drăgușin, fostul șef al Școlii de Antrenori, decedat anul trecut.

A urmat apoi discursul lui Eduard Novak, ministrul Sportului, care l-a felicitat pe răzvan Burleanu pentru victoria în alegeri. „Vreau să îl felicit pe domnul Burleanu și să îi urez succes”, a spus Novak.

Și slovenul Alexander Ceferin, președintele UEFA, a transmis un mesaj membrilor FRF care îl vor alege pe Răzvan Burleanu pentru un nou mandat de patru ani în fruntea FRF.

12-04-2022
07:58

Adrian Mititelu Junior a venit la alegrile de la FRF cu un bolid de jumătate de milion de euro

Adrian Mititelu Junior, fiul patronului Adrian Mititelu, este reprezentantul echipei FC U Craiova la Adunarea Generală a FRF, în urma căreia Răzvan Burleanu va fi ales pentru a treia oară în funcția de președinte.

Oficialul echipei oltene a avut o apariție extravagantă la Arena Națională, acolo unde au loc alegerile. El a venit la bordul unui bolid Lamborghini, a cărui preț de catalog este în jurul sumei de 500.000 de euro.

12-04-2022
07:45

Alegerile pentru cele două locuri ale Ligii 1 în Comitetul Executiv, doar o formalitate

La alegerile FRF, nici măcar lupta pentru cele două locuri ale Ligii 1 în Comitetul Executiv nu mai oferă nicio emoție. Lupta în trei pentru cele două poziții a devenit o luptă în doi, astfel că se știu deja cei doi membri care vor ocupa aceste locuri.

Reprezentantul Universității Craiova, Ovidiu Costeșin s-a retras din cursă, astfel că cele două locuri în Comitetul Executiv vor fi ocupate de reprezentanții FCSB și Rapid, Valeriu Argăseală, respectiv Daniel Niculae.

12-04-2022
07:27

Sorin Răducanu a făcut scandal înainte de alegeri

Sorin Raducanu, fost candidat la șefia FRF și fost jucător la Sportul Studențesc și Dinamo București, a venit la Național Arena pentru a face scandal înainte de alegerile FRF. Acum două săpătmâni, Federația a respins dosarele de candidatură ale lui Răducanu și Gabriel Barbu Șeitan și, astfel, Răzvan Burleanu a rămas singurul candidat la funcția de președinte.

Sorin Răducanu și-a făcut apariția în fața Casei Fotbalului pentru a protesta împotriva actualei conduceri a FRF, fostul fotbalist comparându-l pe Burleanu cu fostul lider comunist al României, Nicolae Ceaușescu.

„Trei steaguri sunt. Sfânta Treime. Trei culori, trei steaguri. Doar o să strig: «Ceaușescu, PCR! Ceaușescu, PCR! Ceaușesc, reales la al 13-lea Congres!». Aici s-a ajuns, din păcate, după 30 de ani. Frații noștri au murit în decembrie ’89 pentru ce?

Pentru ca să vină niște nenorociți să devalizeze România. Și românii noștri dragi tac. Și dacă vin 2-3 inși cu dumneavoastră și cu Iacov aici, dacă venim, știți ce spun? ‘Ăia sunt nebuni’. Nu suntem nebuni, fraților. Luptăm pentru țara asta și pentru copii noștri. Vă pupă tata!”, a spus Sorin Răducanu, conform ProSport.

Ajuns în cea mai înaltă poziție la Casa Fotbalului în urmă cu 8 ani, Răzvan Burleanu se îndreaptă cu pași mari spre al treilea mandat, deoarece de această dată nu are niciun contracandidat.

Răzvan Burleanu, unic candidat la alegerile pentru președinția FRF

Marți, 12 aprilie, de la ora 11:00, pe cel mai mare stadion al țării va începe Adunarea Generală a FRF în care Răzvan Burleanu va câștiga un nou mandat de patru ani la conducerea forului fotbalistic din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Va fi o simplă formalitate pentru actualul șef de la Casa Fotbalului, deoarece este unic candidat, după ce dosarele depuse de Sorin Răducanu, fost fotbalist la Dinamo și Sportul, și scriitorul Gabriel Șeitan, fost arbitru, au fost respinse.

Motivul pentru care dosarele lor nu au fost acceptate este faptul că ambii candidați nu au prezentat cinci adeziuni, numărul necesar pentru a intra în cursă. Primul a acuzat faptul că înscrierile s-au făcut în baza unei schimbări din Statut, iar al doilea că cei care și-au dorit să-l susțină au fost amenințați să nu o facă.

ADVERTISEMENT

Adunarea Generală a FRF are 280 de membri, fiecare având dreptul la un singur vot. În ciuda faptului că mai multe cluburi din Casa Pariurilor Liga 1 și-au arătat nemulțumirea față de felul în care Răzvan Burleanu a gestionat cei 8 ani de președinție, acesta este sigur că își va păstra scaunul pentru încă 4 primăveri.

Luptă în trei pentru două locuri în Comitetul Executiv al FRF

În aceste condiții, cea mai mare miză de la Adunarea Generală este alegerea celor doi membri în Comitetul Executiv al FRF din partea cluburilor din Casa Pariurilor Liga 1. Pentru această poziție vor candida trei reprezentanți ale unora dintre cele mai puternice grupări din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Oficialul vicecampioanei FCSB – Valeriu Argăseală, președintele Rapidului -Daniel Niculae și directorul general al Universității Craiova – Ovidiu Costeșin sunt cele trei nume care se luptă pentru cele două posturi în Comitetul Executiv.

Dintre aceștia, reprezentantul ”roș-albaștrilor” este cel mai experimentat, el fiind o prezență constantă în ultimii ani în Comitetul Executiv al FRF. Al doilea reprezentant al cluburilor din eșalonul de elită a fost Valentin Iordănescu, vărul selecționerului Edi Iordănescu, dar acesta și-a pierdut locul după demisia din fruntea clubului Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

Grupările din Casa Pariurilor Liga 1 au rămas tot cu două locuri în Comitetul Executiv, în ciuda faptului că patronul FCSB, Gigi Becali, a cerut ca numărul acestora să crească la patru. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a explicat pentru FANATIK de ce acest lucru nu este posibil și cum ar putea dăuna fotbalului.

ADVERTISEMENT