ADVERTISEMENT
News

Alegeri Locale 2020. Care este programul secțiilor de votare. Până la ce oră poți să votezi

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 09:38
Alegeri Locale 2020. Care este programul secțiilor de votare. Până la ce oră poți să votezi
Secțiile de votare au un program exact. Sursa foto - MARIUS ZMARANDESCU / MEDIAFAX FOTO

Alegerile Locale 2020 se desfășoară după un program bine stabilit. Autoritățile au stabilit orele la care se deschid și închid secțiile de votare din întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că toți românii cu drept de vot vor merge la urme pe data de 27 septembrie. O fac pentru a-și alege reprezentanţii administraţiei publice locale. Vorbim despre primari, consilii locale, consilii judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Dacă ne raportăm strict la program atunci trebuie să știți că secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00.

ADVERTISEMENT

Care este programul secțiilor de votare

Acestea se vor închide la ora 21.00. De la această oră, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția.

Atenție! Pentru cei întârziați este bine de știut că alegătorii care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot pot încă să își exercite dreptul de vot.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot. Cei care vor să își exprime opțiunea trebuie să îndeplinească anumite condiții.

În primul rând trebuie să prezentați actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validare, trebuie să mergeți la membrii biroului electoral.

ADVERTISEMENT

Aici vor avea loc semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi buletinele de vot. Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe buletinul de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul.

În cabina de vot, aplicaţi ştampila „VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit, după care îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară, iar apoi introduceţi buletinul în urna corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că dacă aplicați greșit ștampila, atunci puteți solicita un nou buletin de vot. O puteți face însă doar dacă acesta nu a fost introdus în urnă.

În această situație, primul vot va fi anulat. La final, înapoiați ștampila și primiţi actul de identitate pe care trebuie să fie aplicată ştampila sau autocolantul cu menţiunea „VOTAT”.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!