ADVERTISEMENT
News

Alegeri locale 2020. Cum au votat bolnavii de Covid-19 din România, în plină pandemie. Video

Autor: Flaviu Popa | 27.09.2020 | 19:09
Alegeri locale 2020. Cum au votat bolnavii de Covid-19 din România, în plină pandemie. Video
Bolnavii de Covid-19 au putut vota în condiții de excepție

Prezența la vot este destul de scăzută în România, puțin peste 30% dintre români alegând să-și exercite dreptul la vot până la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în mai multe spitale din România, unde sunt internați mii de bolnavi infectați cu Covid-19, urna mobilă a circulat în condiții excepționale.

La Iași sau la Timișoara, două orașe mari ale țării noastre, bolnavii de Covid-19 nu au găsit o scuză în boală și au ales să-și aleagă primarul pentru următorii 4 ani.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Situația e similară cu orașul Galați, unde 17 de persoane din 71 internate cu Covid-19 la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Galați au votat cu urna mobilă, potrivit DSP Galați.

92 din cei 535 de internați la cel mai mare spital din județul Galați, respectiv Spitalul „Sf. Apostol Andrei”, au votat prin intermediul urnei mobile. Conform Agerpres, urna mobilă a ajuns și la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, unde 76 de deținuți au votat.

ADVERTISEMENT

Cum au votat în România bolnavii de Covid-19, cu urna mobilă

La spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, 20 de pacienți Covid-19 au votat cu urna mobilă, după ce au solicitat acest lucru.

Potrivit news.ro, reprezentantul unei secții de votare s-a îmbrăcat în constumul special care să-l protejeze de noul coronavirus și s-a plimbat cu urna prin saloane, pentru a se asigura că toată lumea va vota.

ADVERTISEMENT

Vot la Spitalul Victor Babes Timisoara

20 de pacienti Covid si Non Covid ai Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara au solicitat sa isi exercite dreptul de vot. Reprezentantii sectiei de votare, care au adus urna mobila, au fost echipati pentru a putea intra in zona rosie.

Geplaatst door Spitalul Victor Babes Timisoara op Zondag 27 september 2020

20 de pacienţi Covid şi Non Covid ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au solicitat să îşi exercite dreptul de vot. Reprezentanţii secţiei de votare, care au adus urna mobilă, au fost echipaţi pentru a putea intra în zona roşie”, au transmis reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, conform sursei citate.

Reprezentantul secției de votare din Timișoara a fost ajutat de medici să îmbrace costumul special, în timp ce urna a fost învelită într-un sac din plastic. În Timiș au fost 1.091 de voturi cu urna mobilă, desigur majoritatea la pacienți care nu au Covid-19.

ADVERTISEMENT

53 de pacienți infectați cu noul coronavirus au votat la Iași

Situația de la Timișoara s-a întâlnit și la Iași, unde 53 de pacienți au votat cu ajutorul urnei mobile. La fel ca în Banat, reprezentanții secțiilor de ovtare au îmbrăcat combinezoanele de „cosmonaut” și au pornit prin saloanele pacienților pentru a-i ajuta să voteze.

Conform BZI.ro, la Spitalul Căi Ferate au votat 12 oameni, însă în total 53 de oameni infectați cu Covid-19 și-au exercitat dreptul la vot cu ajutorul urnei speciale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!