ADVERTISEMENT
News

Alegeri locale 2020. Doi tineri au venit din Paris pentru a-și alege primarul în Zalău

Autor: Flaviu Popa | 27.09.2020 | 15:28
Alegeri locale 2020. Doi tineri au venit din Paris pentru a-și alege primarul în Zalău
Cei doi soți din Paris au votat la Zalău. Foto: Agerpres

Un cuplu de tineri din Sălaj a venit tocmai de la Paris pentru a își exercita dreptul de vot la Zalău.

ADVERTISEMENT

Tinerii au parcurs mai bine de 1.900 de kilometri cu mașina pentru a-și pune ștampila pe candidatul favorit din Zalău.

Andreea și Mircea sunt plecați în Franța de mai bine de 12 ani, însă au dorit să se implice în alegerile din Zalău, localitatea lor de baștină.

ADVERTISEMENT

Doi soți din Paris au decis să vină la Zalău pentru a vota

Am venit din Franţa. Ne-am pornit de la Paris joi seara. Am făcut 1.900 de kilometri până la Zalău, pentru a vota. Simplu. În dimineaţa asta am fost la secţia de votare la care am fost arondaţi, am votat şi acum ne pregătim din nou de plecare. Avem bagajele pregătite pentru că mâine dimineaţă , trebuie să fim la serviciu, aşa că mai avem încă 1.900 de kilometri de parcurs. Am venit, în primul rând, din responsabilitate, pentru că trebuie să ne asumăm responsabilitatea aceasta, pentru a putea mai apoi să avem un cuvânt de spus.

Adică nu putem să ne plângem că nu a evoluat comunitatea noastră în sensul în care ne-am dorit, dacă nu am ieşit la vot. Adică nu ne-am exercitat acest drept, nu putem avea pe urmă pretenţii. Pentru a avea acest drept, după alegerile locale, a trebuit să facem acest efort”, a declarat femeia pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Românii plecați în Franța duc o viață linștită la Paris, unde bărbatul e manager în domeniul monumentelor istorice, însă doresc să se întoarcă în viitor la Zalău.

Inevitabil ne vom întoarce pentru că ne place mult în România. Oamenii sunt mult mai calzi, faţă de Franţa, unde stai cinci ani într-un imobil şi nu apuci să-ţi cunoşti toţi vecinii, pentru că sunt foarte reci şi le e frică de persoane străine. Dacă ceri o informaţie pe stradă, prima dată se face că nu te-a auzit”, a explicat și Mircea, mândru de origine sale românești.

ADVERTISEMENT

Prezența la vot în România, la ora 15:00, este de 27%, peste 5 milioane de oameni ieșind din case pentru a vota în localitățile unde locuiesc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!