ADVERTISEMENT
News

Alegeri Locale 2020. Dosare penale în cazul a zeci de vize de flotant în două localităţi rurale

Autor: Ana Mirea | 24.09.2020 | 20:56
Alegeri Locale 2020. Dosare penale în cazul a zeci de vize de flotant în două localităţi rurale
Polițiștii au deschis dosare penale în cazul mai multor cetățeni care au falsificat vize de flotant.Sursa foto - aep.ro

Polițiștii din Timiș au deschis două dosare penale pe numele unor persoane din două localități rurale.

ADVERTISEMENT

Dosarele pensale au fost deschise pentru fals în declarații, care au cazat în spațiile lor loacative zeci de persoane, petru a li se face viză de flotant și care vor avea drept de vot.

În noua situaţie, numărul flotanţilor din localităţile Bara şi Secaş îl depăşeşte pe cel al localnicilor.

ADVERTISEMENT

Numărul flotanților depășeșete numărul localnicilor în anumite localități

„Sunt două dosare penale pentru fals în declaraţii şi se efectuează cercetări”, au declarat, joi, reprezentanţi ai Biroului de presă al Poliţiei Timiş, scrie știripesurse.

Subprefectul județului Timiş, Mircea Băcală, a precizat că a primit o informare legată de numărul de flotanţi la nivelul judeţului Timiş, în jurul datei de 12 septembrie, care i-a atras atenţia din start asupra numărului de flotanţi din cele două localităţi mici, Bara şi Secaş.

ADVERTISEMENT

„Am constatat că în respectivele localităţi, dacă se prezintă toată lumea la urne, cei de pe lista electorală permanentă plus flotanţii, nu vom putea asigura dreptul la vot pentru că nu vom avea suficiente buletine de vot. În fiecare an electoral existau acolo aceleaşi probleme, pentru că în jurul prânzului nu mai existau buletine de vot. Ca să nu se repete situaţia, am informat Biroul electoral de circumscripţie din Bara şi Secaş şi Biroul Electoral Judeţean şi s-a decis tipărirea unui număr suplimentar pentru cele două localităţi”, a afirmat Mircea Băcală.

Potrivit acestuia, în fiecare din cele două sate sunt circa 200 de localnici şi peste 300 de flotanţi.

ADVERTISEMENT

„Astăzi ne vin buletinele de vot pentru Bara şi Secaş, iar mâine le se vor distribui împreună cu toate materialele. Pe de altă parte, cei de la Evidenţa populaţiei şi Inspectoratul de Poliţie Timiş au convenit asupra unui protocol ca atunci când cei de la Evidenţa populaţiei constată că există un număr foarte mare de flotanţi să sesizeze Poliţia Timiş pentru a demara cercetări la faţa locului”, a detaliat Mircea Băcală.

Amintim faptul că flotanții vor putea vota la alegerile locale în noua localitate de reședință pe listele suplimentare, a decis Biroul Electoral Central, completând decizia luată luni care interzicea celor cu viză de flotant post-4 septembrie să voteze în noua localitate de reședință.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!