News

Alegeri Locale 2020. Exit-poll Primăria Sectorului 1. Rezultate de ultima oră: Clotilde Armand a ieşit câştigătoare. Update

27.09.2020 | 23:22
Alegeri Locale 2020 Exitpoll Primaria Sectorului 1 Rezultate de ultima ora Clotilde Armand a iesit castigatoare Update
ADVERTISEMENT

Fanatik vă prezintă primele rezultate de tip exit-poll de la alegerile locale 2020 valabile pentru Sectorul 1 al Capitalei, cel mai bogat dintre cele șase sectoare și locul unde se află o serie de instituții importante de stat.

UPDATE Rezultate pentru ora 21.00:

Sondaj CURS-Avangarde:

Clotilde Armand (USR-PLUS-PNL): 48%

Daniel Tudorache (PSD): 36,5%

Ioana Constantin (PMP): 7,5%

UPDATE Rezultate pentru ora 17.00: Daniel Tudorache (PSD) ar fi în faţa lui Clotilde Armand (USR-PLUS-PNL), potrivit unor surse Adevărul.

ADVERTISEMENT

UPDATE Rezultate pentru ora 14.00: Dan Tudorache de la PSD îşi menţine avansul mic faţă de Clotilde Armand de la USR-PLUS-PNL, potrivit Adevarul.


UPDATE. Rezultate pentru ora 12.00: Candidatul PSD ar ocupa prima poziţie la Primăria Sectorului 1, în timp ce candidata PNL USR-Plus ar fi pe locul secund la distanţă mică, potrivit Romania TV.

ADVERTISEMENT

Bătălia pentru sectorul 1 din București se dă între 20 de candidați la primărie, majoritatea necunoscuți alegătorilor, însă noi îi vom enumera pe toți.

Alegeri locale: exit-poll în sectorul 1

Numele sonore înscrise în lupta sectorul 1: Adriana Bahmuțeanu de la PER, Ioana Constantin de la Partidul Mișcarea Populară, Clotilde Armand de la USR-PLUS, Dan Tudorache de la PSD (cel care deține în acest moment primăria), Adina Alberts de la Alianța PRO-București și Amalia Nenovici de la ALDE.

ADVERTISEMENT

Iată și lista celor mai puțini știuți de bucureșteni: Andrei Gerea de la PPUSL, Crina Mechno de la Partidul Verde, Mădălina Mustăreață – PSDI, Gabriel Ciceu de la Restart România, Jaqueline Lazăr-Șerbănescu de la PRE, Remus Bogdan Mamoc de la PRM, Emanuel Onoriu de la Mișcarea Patrioților Români, Marian Orlando Culea de la ADER, Andrei Dîrlău de la AUR, Mioara Ciulu de la PFIN, Florin Toader de la PADN, Elena Curic de la PNR, Daniel Bucura și Tudor Helmuth Schinagel Costea – independenți.

Clotilde Armand și Dan Tudorache în episodul „Mihaela, dragostea mea” reloaded acum patru ani

Alegerile locale de acum patru ani, în acest sector, s-au lăsat cu un scandal uriaș după ce s-au afișat rezultatele votului. Dan Tudorache de la PSD a fost contestat de Clotilde Armand, care imediat după prezentarea datelor parțiale a cerut renumărarea voturilor insinuând că scrutinul ar fi fost fraudat.

ADVERTISEMENT

În seara din 5 iunie 2016, toate televiziunile dădeau la exit-poll victoria clară a candidatei USR-PLUS, franțuzoaica fiind cotată cu 32,5%, iar Tudorache având 29,7%.

Dimineața următoare, pe 6 iunie, bucureștenii din sectorul 1 s-au trezit cu un alt primar, așa cum s-a întâmplat cu întreaga Românie în anul 2009 când s-a culcat cu Geoană și s-a trezit cu Băsescu președinte.

Tudorache a reușit să o depășească pe Armand, obținând un scor de 31,1%, iar userista ajungând la 28,7%.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a fost reacția liderului USB de la acea vreme.

Sectorul 1, cel mai bogat, considerat și sectorul corporatiștilor

Sectorul 1 are cea mai mare suprafață dintre cele 6 (67,5 kilometri pătrați), dar este cel mai puțin populat (225.000 de locuitori).

Sectorul 1 cuprinde cartierele Băneasa (zona aeroportului este un punct important pentru traficul aerian în sud-estul Europei), Dorobanți, Pipera (cea mai modernă zonă, unde au sediul mai multe multinaționale), Floreasca, Dămăroaia, Primăverii, Aviației, Bucureștii Noi, Grivița, Aviatorilor, Pajura și Domenii.

Bugetul de care a dispus acest sector, cel mai bogat din Capitală, a ajuns anul acesta la 1,85 de miliarde de lei, în creștere față de veniturile de care dispunea în 2019, care erau de 1,28 miliarde.

Bugetul din 2020 este cel mai mare din ultimii zece ani, potrivit unei statistici realizate de Ziarul Financiar. 

ADVERTISEMENT