News

Alegeri Locale 2020. Exit-poll Primăria Sectorului 3. Robert Negoiţă a câştigat un nou mandat de primar. Live Update

27.09.2020 | 21:23
Alegeri Locale 2020 Exitpoll Primaria Sectorului 3 Robert Negoita a castigat un nou mandat de primar Live Update
ADVERTISEMENT

Alegeri locale 2020, rezultate exit-poll Sectorul 3. Pe 27 septembrie toată țara a ieşit la vot. Bătalia pentru București a fost una tensionată cu multe ramificații și consecințe pentru următorii 4 ani.

UPDATE. Rezultate pentru ora 21.00:

Sondaj CURS-Avangarde:

Robert Negoiţă (ProRomânia): 41%

Adrian Moraru (USR-PLUS-PNL): 32,6%

Aurelian Bădulescu (PSD): 12,3%

UPDATE. Rezultate pentru ora 17.00: Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, potrivit unor surse Adevărul.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Rezultate pentru ora 14.00: La Sectorul 3 nu s-a schimbat nimic. Robert Negoiţă e în continuarea favorit, potrivit Adevarul.


UPDATE. Rezultate pentru ora 12.00: Primele rezultate Exit-poll pentru Primăria Sectorului 3 nu indică nicio surpriză. Candidatul Alianţei Pro România conduce în preferinţele alegătorilor, potrivit Romania TV.

ADVERTISEMENT

Tensiunea provocată de noul coronavirus face ca alegerile din 2020 să fie unice în istorie și totodată imprevizibile. O stare încordată va fi și la Sectorul 3 din București.  Actualul primar, Robert Negoiţă rămâne mare favorit, în ciuda numeroaselor controverse. În total 13 candidați se bat pentru șefia din acest sector.

Negoiță (Alianţa Pro Bucureşti) nu mai este susținut de PSD, pentru alegerile locale 2020 . Viceprimarul general Aurelian Bădulescu este cel care reprezintă în acest scrutin formațiunea politică care a dominat în 2016 în Capitală. PNL îl aruncă în luptă pe Adrian Moraru, directorul Institutului pentru Politici Publice.

ADVERTISEMENT

Alegeri Locale 2020. Rezultate exit-poll în Sectorul 3

Votarea se desfășoară duminică, 27 septembrie, între orele 7.00 – 21.00. La alegerile locale se aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene și președinții consiliilor județene.

În București: se aleg consiliul local și primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti și primarul general al municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT
FOTO: Facebook

Rezultate exit-poll în Sectorul 3! Biroul Electoral Central a acreditat trei institute pentru sondaje:

  • Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS
  • Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde
  • Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale”

Cotele la pariuri l-au dat favorit cert pe actualul primar. Chiar dacă este susținut acum de Alianţa Pro Bucureşti, Robert Negoiță a primit o cotă infimă de 1.05 pentru câștigarea alegerilor. Adrian Moraru (PNL și USR-PLUS)  a fost cotat cu 8.50, iar viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, în cazul victoriei, aduce un profit de 10 ori mai mare decât suma pariată.

Candidați la Primăria din Sectorul 3 al Capitalei:

  • Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – jurist, primar al Sectorului 3
  • George Mihail Neamţu (PMP) – lector universitar
  • Aurelian Bădulescu (PSD) – avocat, viceprimar general
  • Bogdan Valentin Brătianu (ALDE) – grafician
  • Adrian Moraru (PNL) – director IPP
  • Ulise Toader (PPU social-liberal) – diplomat
  • Andra Elena Triţă (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – antreprenor
  • Florin Drăgan (Mişcarea Patrioţilor Români) – licenţiat în drept
  • Mihaela Cristina Mostavi (Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie) – economist
  • Ştefan Ovidiu Dima (Alianţa pentru Unirea Românilor) – inginer
  • Corneliu Ştefan (PRM) – jurist
  • Maria Magdalena Nicula (Partidul României Europene) – jurist
  • Andrei Nicolas Pleşea (PER) – economist

Doar COVID-19 putea să-l oprească pe Robert Negoiță din drumul către al treilea mandat consecutiv. Primarul s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus, dar nu a prezentat semne grave și s-a vindecat repede.

”Gândurile voastre bune şi mesajele de încurajare mi-au dat energie, au fost un ajutor de nepreţuit. Cred că lupta cu această boală poate fi câştigată şi de cei aflaţi în jurul celor care au ghinionul să se infecteze, fie că vorbim de familie sau prieteni. Energiile lor pozitive transmise către pacienţi, dublate de efortul absolut remarcabil făcut de medicii noştri ne dau şanse sporite în faţa acestei pandemii”, a scris Negoiţă pe Facebook.

Alegeri locale 2020! Rezultate exit-poll Sectorul 3. Ce averi au doi dintre favoriți

Foto: Colaj Hepta.ro

Aurelian Bădulescu (PSD), viceprimar al Capitalei,  deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren în Satu-Mare şi nu are alte imobile sau autoturisme. Mai mult, conform declarației, acesta are datorii de 250.000 de euro.

Robert Negoiţă, primarul în funcţie al Sectorului 3, fost membru PSD şi actual membru Pro România, este un om foarte prosper și unul din cei mai bogați primari din România. Acesta deține 30 de terenuri agricole şi intravilane, precum şi 4 case de locuit şi 23 de apartamente, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei.

Robert Negoiță are datorii de peste 30 milioane lei către bănci, alte primării sau companii private. Conform declarației de avere, a câștigat anul trecut 64.600 de lei din salariul de primar şi 4,3 milioane de lei din executări silite.

Ce s-a întâmplat la alegerile precedente

FOTO: Inquam Photos

Rezultate 2016 Sectorul 3:

  • Robert Negoiţă (PSD) – 60,26%
  • Roxana Wring (USB) – 16,99%
  • Cristina Pocora (PNL) – 9,41%

În 2016 prezența la vot în Capitală a fost una din cele mai mici din istorie.

Rezultate 2012: 

  • Robert Negoiță (USL) – 56.47%
  • Liviu Gheorghe Negoiță (PDL) – 29.26%
ADVERTISEMENT