ADVERTISEMENT
News

Rezultate Exit-poll Primăria Sector 4. Daniel Băluţă: 55% – Simona Spătaru: 37%

Autor: Flaviu Popa | 27.09.2020 | 23:12
Rezultate Exit-poll Primăria Sector 4. Daniel Băluţă: 55% - Simona Spătaru: 37%
Alegeri Locale 2020. Candidații la Primăria Sectorului 4. Daniel Băluță și Simona Spătaru se luptă pentru funcția de primar. Sursa foto: hepta.ro

Alegeri Locale 2020. Exit-poll în Sectorul 4. În 27 septembrie s-a tras cortina peste cel mai așteptat moment al toamnei, cel puțin din punct de vedere al alegerilor locale.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Rezultate Exit-poll CURS-Avangarde pentru ora 21.00, potrivit Digi24.

Daniel Băluță (PSD) – 55%

Simona Spătaru (USR-PLUS-PNL) – 37%


UPDATE. Rezultate Exit-poll CURS-Avangarde pentru ora 19.00:

ADVERTISEMENT

Daniel Băluţă (PSD) – 55%

Simona Spătaru (USR-PLUS-PNL) –  37%


UPDATE. Rezultate pentru ora 17.00: Daniel Băluţă (PSD) s-ar afla în faţa Simonei Spătaru (USR-PLUS-PNL), potrivit unor surse Adevărul.


UPDATE. Rezultate pentru ora 14.00: Daniel Băluţă, candidaul PSD şi primar în funcţie, se află în faţa Simonei Spătaru cu câteva procente, potrivit Adevarul.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Rezultate pentru ora 12.00: Conform primelor rezultate exit-poll citate de Romania TV,  PSD ar ocupa prima poziţie la Sectoarul 4.


Peste 85 de candidați s-au luptat pentru un fotoliu într-o primărie de sector în București, iar dintre aceștia nu mai puțin de 9 au decis să intre în luptă pentru Sectorul 4 din București.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit pentru a câștiga alegerile e primarul în funcție, Daniel Băluță, reprezentantul PSD, însă candidata PNL/USR-PLUS Simona Spătaru va încerca să producă marea surpriză.

Alegeri Locale 2020. Exit-poll în Sectorul 4

Alegerile locale din 27 septembrie vor fi supravegheate atent de trei institute de sondare a opiniei publice care au fost acreditate de către Biroul Electoral Central să facă sondaje de tip exit-poll. Aceste sondaje vor fi efectuate la ieșirea de la urne la alegerile locale din 27 semptembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Cele trei institute de sondare sunt Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale”, Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Urnele pentru alegerile de duminică, 27 septembrie, vor fi deschise de la ora 7:00 dimineața și se vor închide la 21:00, în condițiile în care campania electorală se va încheia sâmbătă, 26 septembrie, la ora 7:00.

ADVERTISEMENT

În total, pe teritoriul României sunt nu mai puțin de 18.794 de secții de votare, majoritatea organizate în instituții de învățământ care vor fi închise în perioada 25-29 septembrie tocmai pentru acest lucru.

Simona Spătaru încearcă să-l învingă pe favoritul Daniel Băluță

Lista completă a candidaților pentru postul de primar al Sectorului 4 sunt următorii:

 • Daniel Băluţă (PSD) – medic, actualul primar
 • Ştefănel Dan Marin (PMP) – politolog
 • Elena Simona Spătaru (Partidul Libertate Unitate Solidaritate) – avocat
 • Ovidiu Zară (PER) – economist
 • Vasile Negrilă (Partidul Social Democrat Independent) – jurist
 • Adrian Vlad Chiotan (ALDE) – jurist
 • Gabriel Liviu Ispas (Pro România) – avocat
 • Simion Dan Călina (PRM) – economist
 • Constantin Titian Filip (independent) – medic

Cu toate acestea, favorit este primarul actual Daniel Băluță, cel care se va lupta, teoretic, cu Elena Simona Spătaru, reprezentantul „dreptei unite”.

Daniel Băluță e creditat cu șanse foarte mari de a câștiga un nou mandat de primar, după ce a ajuns primar după demisia lui Piedone din urmă cu 4 ani. În 2016 Băluță s-a duelat cu Răzvan Sava de la PNL, și a câștigat fără prea mari emoțiile atunci, cu 38.94%, față de 21.99% cât a obținut rivalul său politic, conform datelor oficiale BEC.

Băluță e medic de profesie și a primit premiul de „primarul anului 2019”.

Rivala Simona Spătaru nu a fost prima opțiune a USR pentru aceste alegeri, în condițiile în care drept candidat la Primăria Sectorului 4 a fost ales Antonio Andrușceac.

Cu toate acestea, tabăra lui Dan Barna a invalidat candidatura acestuia după ce bărbatul a declarat în 2018, în urma referendumului pentru familie că femeile sunt „făcute pentru a fi mame și soții”.

Simona Spătaru e avocat specializat în drept administrativ de peste 15 ani și a coordonat echipa PLUS Sector 4 în campania pentru europarlamentare, fiind și președintele filialei.

Spătaru a transmis un mesaj alegătorilor în urmă cu câteva zile, în speranța că-i va convinge pe oameni să o voteze masiv. „Voi investi toată experienţa mea pentru ca bugetul sectorului să fie cheltuit transparent, prin consultare publică şi fără ascunzişurile cu care am fost obişnuiţi de reprezentanţii politicii vechi.

Îmi doresc curăţenie şi siguranţă în şcoli, investiţii pentru un mediu sănătos şi alternative viabile la transportul cu maşina personală. Totodată, investiţia în cultură o consider o necesitate pentru a creşte calitatea vieţii sociale în sectorul nostru”, a scris pe Facebook Spătaru.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!