News

Alegeri locale 2020: Gabriela Firea vs. Nicușor Dan, ce spun ultimele sondaje despre șansele celor doi candidați

24.09.2020 | 22:52
Alegeri locale 2020 Gabriela Firea vs Nicusor Dan ce spun ultimele sondaje despre sansele celor doi candidati
ADVERTISEMENT

Au mai rămas două zile până la alegerile locale din 27 septembrie, iar cea mai interesantă luptă rămâne cea dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Pe fondul neîncrederii populației în autorități, care ar putea duce la o prezență mică la vot, mai multe sondaje de opinie încearcă să afle cine va câștiga Capitala duminică.

ADVERTISEMENT

Cum se întâmplă de obicei, câștigătorul e dat de sondajul comandat de partidul din care candidatul face parte, astfel că nimeni nu știe, de fapt, ce se va întâmpla.

Gabriela Firea sau Nicușor Dan, cine ar câștiga alegerile din 27 septembrie?

Un singur e lucru, lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea va fi la baionetă și totul va fi decis de prezența la vot.

ADVERTISEMENT

Până atunci, un sondaj comandat de PNL îl dă câștigător pe Nicușor Dan, în timp ce alt sondaj realizat de IRSOP o dă câștigătoare pe Gabriela Firea.

Conform acestui sondaj, citat de Digi 24, Gabriela Firea obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan ar avea 35%. Traian Băsescu ar obține 15%, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu ar strânge 3%. Restul de 5% s-ar împărți între restul candidaților.

ADVERTISEMENT

PSD pare a fi lider în preferințele bucureștenilor, conform aceluiași sondaj, cu 26%, fiind urmat de USR cu 25% și PNL cu 21%. PMP strânge 8% din voturi, în timp ce Pro România are 6% și ALDE 4%. Restul partidelor ar acumula 10%, conform sondajului respectiv. Acest sondaj realizat de IRSOP se bazează pe o prezență la vot de 45%.

Sondajul a fost făcut telefonic, pe un eșantion de 1.010 persoane, între 21 și 23 septembrie 2020. Toleranţa de eşantionare este +/-3%, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

PNL îl dă câștigător pe Nicușor Dan în sondaje

Cum era de așteptat, PNL are o altă variantă de sondaj în care Nicușor Dan ar obține 42% din voturi, în timp ce Gabriela Firea are 40%. 9% ar vota cu Traian Băsescu, în timp ce 9% ar vota cu un alt candidat. Acest sondaj se bazează pe o prezență la vot de 55.6%, și a fost realizat telefonic pe 840 persoane cu o marjă de eroare de 3.7%.

ADVERTISEMENT