ADVERTISEMENT
News

Alegeri locale 2020. Încălcări grave ale legii în Galați. Un bărbat a luat în spațiu 8.500 de persoane pentru care s-au amenajat patru secții de votare

Autor: Bogdan Solomon | 27.09.2020 | 14:50
Alegeri locale 2020. Încălcări grave ale legii în Galați. Un bărbat a luat în spațiu 8.500 de persoane pentru care s-au amenajat patru secții de votare
Peste 8.500 de moldoveni de peste Prut au fost luați în spațiu de un gălățean care deține două proprietăți. Sursa foto: smartandhappychild.ro

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie se încăpățânează să nu strice deloc „tradiția” ultimilor ani. De ce spunem asta? Ei bine, pentru că procesul electoral devoalează noi și noi nereguli în așteptarea orei 21:00, când se va pune punct procesului electoral.

ADVERTISEMENT

Un exemplu cât se poate de grăitor vine chiar din Galați, unde autoritățile locale au avut grijă să amenajeze nu mai puțin de patru secţii de votare destinate unui număr de 8.500 de cetățeni veniți tocmai din Republica Moldova pentru a-și exercita cum se cuvine dreptul garantat de Constituție.

Toate bune și frumoase, numai că acestea au fost luate în spaţiu de un bărbat care, potrivit directorului Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Galați, deține două proprietăți. Este vorba despre o casă unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie (n.r. română şi moldovenească) şi un apartament la bloc, unde figurează aproximativ 5.000 de cetățeni aflați în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Peste 8.500 de moldoveni cu dublă cetățenie au fost luați în spațiu de un gălățean

Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Un altul găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu.

ADVERTISEMENT

În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Silviu Bacalum, directorul SPCLEP Galați.

Deşi toate aceste persoane figurează cu domiciliul în municipiul Galaţi, ele se află de multă vreme peste hotare. Doar pentru proprietarul celor două imobile au fost amenajate de autorități nu mai puțin de patru secţii de votare, la care au fost arondate și alte adrese.

ADVERTISEMENT

Silviu Bacalum a precizat, totodată că situaţia trenează de mai bine de 5 ani, în ciuda faptului că bărbatul care are în imobilele sale vize de flotant pentru 8.500 de moldoveni este cercetat în instanţă.

În plus procedura de luare fictivă în spaţiu continuă nestingherită, prin prisma unei breşe legislative care permite acest lucru. Pe raza municipiului Galaţi au fost amenajate în total 176 de secţii de votare pentru alegerile locale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!