ADVERTISEMENT
News

Alegeri Locale 2020. Persoanele care au coronavirus pot cere urna mobilă. Ce trebuie să facă pentru a vota

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 16:08
Alegeri Locale 2020. Persoanele care au coronavirus pot cere urna mobilă. Ce trebuie să facă pentru a vota
Urna mobilă poate ajunge și la persoanele cu COVID-19. Sursa foto - facebook

Alegerile Locale 2020 vor avea loc pe 27 septembrie și la acestea vor vota și persoanele confirmate cu COVID-19. Cei care au coronavirus pot cere urna specială.

ADVERTISEMENT

O pot face în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare.

De asemenea este nevoie de decizia de izolare emisă de DSP și de rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

ADVERTISEMENT

Cum pot vota la alegerile Locale 2020 cei cu coronavirus

De altfel, AEP a informat că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale sunt împărțite pe categorii.

Astfel, pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare).

ADVERTISEMENT

În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente: biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare.

Decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică, rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral se va deplasa cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!