News

Alegeri Locale 2020. Candidații la Primăria Sectorului 3. Robert Negoiță și Adrian Moraru, cei mai importanți candidați

24.09.2020 | 10:52
Alegeri Locale 2020 Candidatii la Primaria Sectorului 3 Robert Negoita si Adrian Moraru cei mai importanti candidati
ADVERTISEMENT

Candidații la Primăria Sectorului 3 sunt gata pentru alegerile din 27 septembrie. Sunt câteva nume grele care au intrat în cursă, nume care vor strânge mii de voturi într-o cursă în care nu există turul 2. Treisprezece candidaţi au intrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar în această zonă a Bucureștiului.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 3 a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor la funcţia de primar. Printre candidaţii intraţi în cursa electorală se află actualul primar, Robert Negoiţă. Culmea, dar acesta nu mai are susținerea Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul general Aurelian Bădulescu este cel care reprezintă în acest scrutin PSD-ul, partidul care a luat întreg Bucureștiul la alegerile de acum 4 ani de zile. De asemenea, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru va avea și el un cuvânt greu de spus.

Alegeri Locale 2020. Candidații la Primăria Sectorului 3

Cei care îşi vor disputa funcţia de primar la sectorul 3, în alegerile locale din 27 septembrie, sunt George Mihail Neamţu (PMP) – lector universitar, Aurelian Bădulescu (PSD) – avocat, în prezent viceprimar general, Adrian Moraru (PNL) – director IPP

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cursă se află și Corneliu Ştefan (PRM) – jurist, Maria Magdalena Nicula (Partidul României Europene) – jurist, Bogdan Valentin Brătianu (ALDE) – grafician, Andrei Nicolas Pleşea (PER) – economist.

Așa cum vă spuneam, Robert Negoiţă a abandonat corabia PSD-ului și se prezintă la luptă din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020. Actualul primar este jurist de meserie.

ADVERTISEMENT

Sunt și alte nume care vor să ajungă primari în Sectorul 3. Printre ele se mai află Ulise Toader (PPU social-liberal) – diplomat, Andra Elena Triţă (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – antreprenor, Florin Drăgan (Mişcarea Patrioţilor Români) – licenţiat în drept

Mihaela Cristina Mostavi (Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie) – economist, Ştefan Ovidiu Dima (Alianţa pentru Unirea Românilor) – inginer, participă și ei

ADVERTISEMENT

Pentru Consiliul Local al Sectorului 3 au depus liste următoarele formaţiuni: PMP, PSD, Asociaţia Partida Romilor ”Pro Europa”, PRM, Partidul României Europene, ALDE, PER, Alianţa Pro Bucureşti 2020, PNL, PPU (social-liberal), Alianţa USR PLUS, Partidul Forţa Identităţii Naţionale, Mişcarea Patrioţilor Români, Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie, Partidul Noua Dreaptă, Alianţa pentru Unirea Românilor.

Au fost probleme serioase pentru Robert Negoiță. Candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3 a anunţat că s-a vindecat de COVID-19. “Sunt vindecat şi mă simt excelent, gata să mă apuc iar de treabă. Au fost două săptămâni ciudate în care aş minţi să vă spun că totul a fost simplu”, a afirmat el.

“Sunt fericit şi bucuros să vă anunţ că, la două săptămâni de când am fost depistat pozitiv la infectarea cu virusul COVID 19, sunt vindecat şi mă simt excelent, gata să mă apuc iar de treabă. Au fost două săptămâni ciudate în care aş minţi să vă spun că totul a fost simplu. Impactul emoţional şi, uneori fizic, au fost provocări pe care le-am depăşit şi cu ajutorul dvs., lucru pentru care vă mulţumesc din suflet.

Gândurile voastre bune şi mesajele de încurajare mi-au dat energie, au fost un ajutor de nepreţuit. Cred că lupta cu această boală poate fi câştigată şi de cei aflaţi în jurul celor care au ghinionul să se infecteze, fie că vorbim de familie sau prieteni. Energiile lor pozitive transmise către pacienţi, dublate de efortul absolut remarcabil făcut de medicii noştri ne dau şanse sporite în faţa acestei pandemii”, a scris Negoiţă pe Facebook.

Aurelian Bădulescu s-a remaract în această campanie mai degrabă atunci când a încercat să-i strice o conferință de presă lui Nicușor Dan. Pusă la zid pentru gestul colegului de partid, Gabriela Firea s-a apărat și a transmis că viceprimarul a ajuns la întâlnirea în care s-a îmbrâncit cu Nicușor Dan pentru că presa solicitase, cu o seară înainte, „puncte de vedere tehnice” la bilanțul pe care candidatul PNL-USR îl făcea a doua zi.

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, a afirmat că a decis, după 20 de ani de activitate într-o organizaţie neguvernamentală, să intre într-un partid pentru că aşa poate fi schimbată administraţia locală. El a adăugat că „a venit o vreme în care nu putem să stăm deoparte”.

 

ADVERTISEMENT