News

Alegeri Locale 2020. Candidații care au șanse la Primăria Sectorului 6: Gabriel Mutu, Ciprian Ciucu și Tudor-Tim Ionescu

24.09.2020 | 13:39
Alegeri Locale 2020 Candidatii care au sanse la Primaria Sectorului 6 Gabriel Mutu Ciprian Ciucu si TudorTim Ionescu
ADVERTISEMENT

Alegeri locale 2020! Bătalia pentru Primăria Sectorului 6 se va da între actualul primar Gabriel Mutu (PSD) și Ciprian Ciucu (PNL). Lupta dintre cei doi se anunță plină de scântei. Ultimele cote de la pariuri îl așezau un pic în față pe candidatul dreptei.

În total s-au înscris 16 candidați pentru alegerile locale din 27 septembrie. În urmă cu patru ani, Gabriel Mutu a câștigat confortabil. Acesta a strâns 36.91% din voturile alegătorilor și l-a devansat pe Daneș Mihai. Candidat pentru Partidul Uniunea Salvați Bucureștiul, Mihai a fost preferat de 20.78% dintre votanți.

ADVERTISEMENT

Unul din personajele care condimentează alegerile pentru Primăria Sectorului 6 este Tudor-Tim Ionescu. Cunoscut drept ”Tudy”, candidatul ALDE a intrat în atenția publicului larg după un film indecent scăpat pe internet. Tudor-Tim Ionescu a fost pentru scurt timp, în mandatul Gabrielei Firea,  selecția neașteptată și halucinantă pentru postul de viceprimar în București. Acum își încearcă șansa la Sectorul 6, dar pentru multă lume el va rămâne mereu amantul Oanei Zăvoranu care s-a filmat singur în timp ce se masturba.

Alegeri Locale 2020: Cine este Gabriel Mutu

FOTO: Facebook

În 2020, Gabriel Mutu încearcă să-și păstreze scaunul pentru un nou mandat. Candidatul PSD-ului a câștigat acum 4 ani cu aproximativ 17.000 de voturi peste ocupantul locului doi. Acum, după un mandat neconvingător, presărat cu multe scandaluri, primarul pleacă cu șansa a doua.

ADVERTISEMENT

“Stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile în Sectorul 6.Putem să avem un sector curat și frumos în care să ne placă să trăim.” – a declarat Gabriel Mutu în CV.

Gabriel Mutu are 51 de ani și a lucrat în privat până în 2008. Apoi, timp de 8 ani a fost senator, iar din 2016 este primar în Sectorul 6. A absolvit Faculatea Româno-Americană (Drept civil) în 2005, la vârsta de 36 de ani.

ADVERTISEMENT

Ultimul primar care a câștigat de două ori la rând alegerile locale în acest sector din București este Constantin Cristian Poteraș. Acesta a învins la limită în 2004 și 2008. De fiecare dată l-a bătut la o diferență infimă pe Dan Alexandru Darabont.

Alegeri 2004 în Sectorul 6:

  • Cristian Poteraș (Alianța ”Dreptate și Adevăr” PNL-PD): 43.27% (63.623 de voturi)
  • Dan Alexandru Darabont (Partidul Social Democrat): 40.40% (59.451 de voturi)
ADVERTISEMENT

Cetățenii din Sectorul 6 l-au acuzat pe Gabriel Mutu de bordurile infinte puse în cei 4 ani, de banii folosiți pentru spații verzi care nu există și de multe altele. Un episod comic s-a petrecut recent, când a inaugurat o grădiniță fără autorizație. Unitatea e modernă, dar nu are acreditare și nu are personal. Prin urmare nu poate fi folosită.

Alegeri 2016 în Sectorul 6:

  • Gabriel Mutu (Alianța Electorală PSD+UNPR): 36.91% (39.834 de voturi)
  • Mihai Daneș (Partidul Uniunea Salvați Bucureștiul): 20.78 (22.430 de voturi)

Ciprian Ciucu vrea să pună accent pe ”regenerare urbană”

FOTO: Facebook

Alegeri locale 2020! Ciprian Ciucu este candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS la primăria Sectorului 6. Acesta a promis multe (așa cum fac toți candidații), dar a pus accent în proiectul său pe spațiile verzi și petrecerea timpului liber.

Printre altele, Ciucu a fost consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, din iunie 2016 până în decembrie 2019. Ulterior, a demisionat pentru a deveni președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general Gabriela Firea.

”Locuiesc în sectorul 6 si sunt nemulțumit de cum arată sectorul. E un haos urbanistic. Eu locuiesc la bloc și sufăr când văd această harababură.Puteam să fac politică la nivel internatțional sau național, dar am rămas fidel principiului de a face politică la nivel local.” – a declarat Ciprian Ciucu, conform hotnews.ro

Alegeri locale înflăcărate în Sectorul 6

FOTO: Facebook

Tudor-Tim Ionescu este opțiunea ALDE la sectorul 6. El a apărut în prim-plan acum câțiva ani când a circulat un film indecent cu el pe internet. Cândva amantul Oanei Zăvoranu, ”Tudy” Ionescu s-a aventurat ulterior în politică. Acesta este licențiat în comerț internațional, științe politice și drept. A făcut o mare parte din studii în Belgia. În vara lui 2016 a fost pentru foarte puțin timp viceprimar. Decizia PSD-ului de atunci a fost primită cu critici și hohote de râs de rivalii politici de dreapta.

„PSD a decis, astfel, să facă un compromis pe seama bucureștenilor și să îi jignească prin cedarea voturilor lor lui Tudor Ionescu — nimeni altul decât finul lui Tăriceanu,” se arăta într-un comunicat al PNL.

Candidații la alegerile locale din Sectorul 6:

  • Ciucu Ciprian ( PNL)
  • Ionescu Tudor-Tim (ALDE)
  • Mutu Gabriel (PSD)
  • Bălășoiu Anca-Elena (Alianța Electorală PRO București 2020)
  • Tulugea Danil (PRM)
  • Dinu Radu-Lucian (Partidul Forța Identității Naționale)
  • Tudorașcu Georgel (Partidul Puterii Umaniste Social Liberal)
  • Popescu Florina-Bogdana (Alianța Electorale Mișcarea Patrioților Români)
  • Iofciu Bogdan-Gabriel (Partidul Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție)
  • Gheorghe-Iovu Alexandra-Diana-Cristina (Partidul Re Start România)
  • Tudose Călin (Partidul Ecologist Român)
  • Lupu Viorica-Elisabeta (Alianța pentru Unirea Românilor)
  • Iancu Vlad-Alexandru (Partidul Social Democrat Independent)
  • Amieroaie Cătălin-Liviu (Partidul Alianța Creștin Democrată)
  • Daneș Mihai (candidat independent)
ADVERTISEMENT