News

Alegeri Locale 2020. Rezultate în Sectorul 2. Radu Mihaiu, surprinzătorul câștigător, după ce au fost numărate 97,55% din voturi. Update

29.09.2020 | 21:29
Alegeri Locale 2020 Rezultate in Sectorul 2 Radu Mihaiu surprinzatorul castigator dupa ce au fost numarate 9755 din voturi Update
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit, după mai bine de 12 ore în care oamenii și-au ales primarul, președintele Consiliului Județean, dar și componența Consiliului Local.

UPDATe, ora 21:30 / La ora 20:00, situația a rămas neschimbată față de ultima raportare oficială făcută de BEC.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 14:32 / În Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR PLUS) are 36,91%. Pe locul doi este Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%. Neculai Onţanu, susținut de Alianţa ADER PPU-SL, are 14,06%.

UPDATE ora 11:50 / La Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%. Pe locul trei se află Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21:25 / Potrivit datelor parțiale, centralizate de BEC, până la ora 20:00, după ce s-au numărat peste 97% din voturi, la Sectorul 2 pe primul loc e Radu Mihaiu cu 36.91%, urmat de Dan Cristian Popescu (PSD) cu 31.50%. Neculai Onțanu a strâns 14.06%.

UPDATE, ora 19:30 / Biroul Electoral Central a centralizat buletinele din peste 90% din secțiile de vot la Sectorul 2, iar Mihaiu Radu are 36.91%, față de Dan Cristian Popescu (PSD), 31.5%.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 15:19. În continuare, la Sectorul 2 Radu Mihaiu este liniștit, cu un avans liniștitor față de principalul contracandidat. Conform datelor parțiale BEC, după centralizarea a 95,58% dintre voturi, Radu Mihaiu are 36,78%, Dan Cristian Popescu (PSD) 31,51%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) a adunat 14,13%.


UPDATE ora 12:36. O surpriză de proporții s-a înregistrat la Sectorul 2, acolo unde, după centralizarea a 95,02% dintre voturi, Radu Mihaiu are 36,78%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,48%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,15%.

ADVERTISEMENT

Momentul culminant, anume afișarea exit-poll-urilor de la ora 21:00, a trecut, însă rezultatele oficiale sunt cele care vor arată cu adevărat care este numărul exact de voturi obținut de fiecare candidat în parte.

Așa cum era de așteptat, Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL), alături de Dan Cristian Popescu (PSD) și Neculai Onțanu (ADER) sunt cei trei candidați care au luat cele mai multe voturi în urma alegerilor locale din Sectorul 2, București, în data de 27 septembrie 2020.

Alegerile Locale 2020 – Rezultate din Sectorul 2

Potrivit sondajului CURS-Avangarde, Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) a câştigat Primaria Sectorului 2 cu 42%. Acesta a fost urmat de Dan Cristian Popescu (PSD) cu 31% şi de Neculai Onţanu (ADER), cu 12,9%.

Nu mai puțin de 85 de cadidați au fost înscriși oficial în lupta pentru primăriile de sector din Capitală, 16 dintre aceștia alegând să se lupte pentru funcția de Primar al Sectorului 2.

Dan Cristian Popescu (PSD), Radu-Nicolae Mihaiu(PNL/USR-PLUS) sunt cei doi politicieni care au atras toată atenția asupra lor înainte de alegeri și au încercat să convingă alegătorii că merită să fie primar.

Lista completă a celor 16 candidați pentru Primăria Sectorului 2 este următoarea:

  • Marian Cătălin Militaru (PMP) – jurist
  • Dan Cristian Popescu (PSD) – matematician, actual viceprimar al Sectorului 2
  • Radu Nicolae Mihaiu (Alianţa USR PLUS) – programator
  • Ramona Ioana Mezei (ALDE) – jurnalist
  • Neculai Onţanu (Alianţa Electorală ADER-PPU social-liberal) – sociolog
  • Marius Cosmescu (Partidul Alianţa pentru Educaţie şi Reformă) – administrator firmă
  • Cătălin Bogdan Faust (Partidul României Europene) – psiholog
  • Cătălin Iordache (Partidul RE:START România) – jurist
  • Florin Manea (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – inginer
  • Mihai Datcu (Partidul Oamenilor Credincioşi) – şofer
  • Petre Spîrleanu (PRM) – ofiţer în rezervă
  • Corina Pînzaru (Mişcarea Patrioţilor Români) – inginer
  • Constantin Gabriel Ureche (PER) – antrenor
  • Niculae Pupăză (Partidul Social Democrat Independent) – jurist
  • Daniel Scurtu (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – economist
  • Ana-Maria Mihai (Alianţa pentru Unirea Românilor) – medic stomatolog

Radu Mihaiu a încercat să-și convingă alegătorii că merită să fie primar, arătând că este nemulțumit de piața imobiliară din Capitală.

Ce propun eu este să înţelegem cu toţii că spaţiul din Bucureşti şi sectorul 2 e limitat, că locurile de parcare sunt limitate şi că e normal ca preţul pentru astfel de locuri de parcare să crească, ţinând cont de creşterea cererii.

E momentul să ieşim din ipocrizie şi să abordăm problema în mod transparent. Cei care au deja locul de parcare alocat vor avea un timp, o perioadă de graţie suficient de lungă pentru a face o tranziţie mai uşoară. Cea mai eficientă cale de a construi noi locuri de parcare este sistematizarea străzilor secundare şi a bulevardelor în colaborare cu Primăria Generală”, a transmis Mihaiu.

În replică, Dan Cristian Popescu a promis mai multe lucruri ieșite din comun alegătorilor, dacă va ieși Primar. Printre altele, Popescu a declara că vrea să majoreze taxa pentru parcarea de reședință până la 200 de lei în primul an, față de 40-80 lei cât este acum, să marcheze toate locurile de parcare și să încheie contracte pentru fiecare.

Mai mult, Popescu e decis să interzică parcarea mașinilor pe trotuar, dar și reintroducerea „sectoristului”, un polițist care să amendeze oamenii care aruncă gunoaie pe jos.

ADVERTISEMENT