News

Alegeri Locale 2020. Rezultate în Sectorul 4. Daniel Băluță a obţinut un nou mandat de primar, după ce au fost numărate 98,09% din voturi. Update

29.09.2020 | 21:31
Alegeri Locale 2020 Rezultate in Sectorul 4 Daniel Baluta a obtinut un nou mandat de primar dupa ce au fost numarate 9809 din voturi Update
ADVERTISEMENT

Alegeri Locale 2020. FANATIK îți prezintă rezultatele în Sectorul 4, un sector în care lupta pentru fotoliul de primar a fost una destul de strânsă. Au fost câteva nume grele care au încercat să pună mâna pe funcția de edil.

UDATE, 29 septembrie, ora 21:33 / Situația a rămas neschimbată de la ultima raportare oficială a Biroului Electoral Central.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 septembrie, ora 14.39 / În continuare, din datele oferite de BEC după numărarea a peste 98% din voturi, situația e similară cu cea de la ora 9.00 la Sectorul 4. Daniel Băluţă(PSD) a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) – 29,88%.


UPDATE, 29 septembrie, ora 10.39 / BEC anunță că, până marți la ora 9:00, când s-au numărat 98,09 din voturi, situația la Sectorul 4 este următoarea: Daniel Băluţă a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) a luat 29,88%.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 21.30 / Potrivit datelor parțiale, centralizate de BEC, până la ora 20:00, după ce s-au numărat peste 97.57% din voturi, la Sectorul 4 Daniel băluță a obținut 57.05%, față de Simona Spătaru (PNL-USR PLUS) cu 29.85%.


UPDATE, ora 19:35/ Biroul Electoral Central a centralizat buletinele din peste 90% din secțiile de vot la Sectorul 4, astfel că Daniel Băluță are 57.05%, față de Spătaru Elena (USR-PLUS) cu 29.85%.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 15:30. Actualul primar este câștigător detașat și după numărarea a 97,57% dintre voturi de la la Sectorul 4. Daniel Băluţă a obţinut 57,05%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) doar 29,85%.


UPDATE ora 12:50. Nicio emoție pentru Daniel Băluță la Sectorul 4. După numărarea a 94,57% dintre voturi, la Sectorul 4, Daniel Băluţă a obţinut 57,05%, iar Simona Spătaru (PNL, USR PLUS) – 29,85%.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că nu mai puțin de 85 de candidați s-au luptat pentru un fotoliu într-o primărie de sector în București, iar dintre aceștia 9 au decis să intre în luptă pentru Sectorul 4 din București.

Principalul favorit a fost nimeni altul decât primarul în funcție, Daniel Băluță, reprezentantul PSD. A avut parte însă de contracandidați grei. În primul rând, discutăm despre alianța PNL/USR-PLUS care a susținut-o pe Simona Spătaru.

Alegeri Locale 2020. Rezultate în Sectorul 4

Au fost anunțate rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din București, valabile pentru ora 19.30.

Edilul Daniel Băluță a obținut un nou mandat la Primăria Sectorului 4 cu 55%. Pe locul 2 s-a clasat Simona Spătaru (USR) -37%

Un detaliu interesant este acela că alegerile locale din 27 septembrie au fost supravegheate atent de trei institute de sondare a opiniei publice.

Toate au obținut acreditare de la Biroul Electoral Central ca să facă sondaje de tip exit-poll.  Cele trei institute de sondare sunt Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale”, Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Daniel Băluţă (PSD) – medic, actualul primar, Ştefănel Dan Marin (PMP) – politolog, Elena Simona Spătaru (Partidul Libertate Unitate Solidaritate) – avocat, Ovidiu Zară (PER) – economist s-au aflat pe lista candidaților în Sectorul 4.

De asemenea, Vasile Negrilă (Partidul Social Democrat Independent) – jurist, Adrian Vlad Chiotan (ALDE) – jurist, Gabriel Liviu Ispas (Pro România) – avocat, Simion Dan Călina (PRM) – economist și Constantin Titian Filip (independent) – medic

Așa cum se știa, favorit a plecat în această cursă primarul actual Daniel Băluță, cel care urma să lupte, teoretic, cu Elena Simona Spătaru, reprezentantul „dreptei unite”.

Vă readucem aminte că Daniel Băluță ere creditat cu șanse foarte mari de a câștiga un nou mandat de primar. Acesta a preluat postul după demisia lui Piedone din urmă cu 4 ani. În urmă cu 4 ani de zile, Băluță s-a duelat cu Răzvan Sava de la PNL, și a câștigat fără prea mari emoțiile atunci.

Rezultatul a fost unul net în favoarea lui. S-a impus atunci cu 38.94%, față de 21.99% cât a obținut rivalul său politic, conform datelor oficiale BEC.

Culmea, greu de crezut, dar Simona Spătaru nu a fost prima opțiune a USR pentru aceste alegeri, în condițiile în care drept candidat la Primăria Sectorului 4 a fost ales Antonio Andrușceac.

Cu toate acestea, tabăra lui Dan Barna a invalidat candidatura acestuia după ce bărbatul a declarat în 2018, în urma referendumului pentru familie că femeile sunt „făcute pentru a fi mame și soții”.

Simona Spătaru e avocat specializat în drept administrativ de peste 15 ani și a coordonat echipa PLUS Sector 4 în campania pentru europarlamentare, fiind și președintele filialei. Aceasta a promis construirea, în patru ani a 4 creșe, 4 grădinițe și 4 școli, și reabilitarea și dotarea celor existente.

În ceea ce privește parcările din sectorul 4, Simona Spătaru vrea identificarea de locuri unde acestea pot fi construite în subteran. De asemenea, candidata PNL-USR_PLUS a spus că nu va semna autorizații de construire pe spații verzi.

Pentru Consiliul Local al Sectorului 4 au depus liste de candidaţi Alianţa electorală PSD – PPU (social-liberal), PMP, PER, Partidul Social Democrat Independent, ALDE, PNL, PRM, Alianţa USR PLUS, Alianţa Pro Bucureşti 2020.

De asemenea, pentru un loc în Consiliul Local şi-a depus candidatura şi un independent.

ADVERTISEMENT