News

Alegeri Locale 2020. Rezultate în Sectorul 6. Ciucu l-a demolat pe Mutu, după ce au fost numărate 98.12% din voturi. Update

29.09.2020 | 21:31
Ciprian Ciucu nu a avut nicio emoíe cu Gabriel Mutu. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Alegeri Locale 2020. Rezultatele în Sectorul 6 sunt unele care au dat câștiga de cauză fără doar și poate liberalilor. Astfel, candidatul dreptei, Ciprian Ciucu, are un avans important în fața lui Gabriel Mutu, primarul în funcție.

UDATE, 29 septembrie, ora 21:33 / Situația a rămas neschimbată de la ultima raportare oficială a Biroului Electoral Central.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 septembrie, ora 14:46 / La Sectorul 6, unde BEC a centralizat peste 98% dintre voturi, Ciprian Ciucu a obținut 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) – 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,68%.


UPDATE, 29 septembrie, ora 10:43 / La ora 9.00, după centralizarea de către BEC a peste 91% din voturi, Ciprian Ciucu conduce detașat cu 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) este locul secund cu 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP), cu 7,68%, este pe locul 3.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21:33 / Potrivit datelor parțiale, centralizate de BEC, până la ora 20:00, după ce s-au numărat peste 98.08% din voturi, la Sectorul 6 Ciprian Ciucu a luat 43,42% din voturi, Gabriel Mutu (PSD) – 34,57% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,64%.


UPDATE, ora 19:30 / Biroul Electoral Central a centralizat buletinele din peste 90% din secțiile de vot la Sectorul 6, astfel că Ciucu Ciprian a strâns 43.44% din voturi, față de Mutu Gabriel (PSD) cu 34.5%.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 15:33. La Sectorul 6, după numărarea a 96,55% dintre voturi, Ciprian Ciucu (PNL) a luat 43,46% din voturi, Gabriel Mutu (PSD) – 34,48% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,66%.


UPDATE ora 13:06. După numărarea a 93,55% dintre voturi, Ciprian Ciucu a obţinut 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) – 34,40% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,66%.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2 s-a clasat candidatul social democraților. Gabriel Mutu a strâns numai 34,5%. Ștefan Florescu cu 7,4% s-a clasat al treilea pentru ca Tudor Ionescu să aibă și el 3,1%. Ultima pe listă a fosty Anca Bălășoiu cu 1,4%.

Vă readucem aminte că bătalia pentru Primăria Sectorului 6 se anunța una cu multe scântei între Gabriel Mutu (PSD) și Ciprian Ciucu (PNL). Este adevărat că ultimele cote de la pariuri îl așezau un pic în față pe candidatul dreptei.

Rezultate în Sectorul 6 la alegerile locale

În total pentru aceste alegeri s-au înscris 16 candidați la Sectorul 6. În urmă cu patru ani, Gabriel Mutu a câștigat confortabil. Acesta a strâns 36.91% din voturile alegătorilor și l-a devansat pe Daneș Mihai. Candidatul pentru Partidul Uniunea Salvați Bucureștiul, Mihai a fost preferat de 20.78% dintre votanți.

Fără doar și poate, unul din personajele care a condimentat alegerile pentru Primăria Sectorului 6 a fost Tudor-Tim Ionescu. Cunoscut drept ”Tudy”, candidatul ALDE a intrat în atenția publicului larg după un film indecent scăpat pe internet.

“Stă în puterea noastră să schimbăm lucrurile în Sectorul 6.Putem să avem un sector curat și frumos în care să ne placă să trăim”, a declarat Gabriel Mutu în CV.

Deja fostul primar al sectorului 6 are un trecut interesant în politică. A fost senator timp de 8 ani, iar din 2016 este primar în Sectorul 6. A absolvit Faculatea Româno-Americană (Drept civil) în 2005, la vârsta de 36 de ani.

Interesant este că ultimul primar care reușise să câștige de două ori la rând alegerile locale în acest sector din București era Constantin Cristian Poteraș. Acesta a învins la limită în 2004 și 2008. De fiecare dată l-a bătut la o diferență infimă pe Dan Alexandru Darabont.

Nu a terminat prea bine însă. Poteraș a avut probleme mari cu justiția și a fost acuzat pentru mai multe nereguli petrecute pe timpul mandatelor sale.

De altfel, oamenii care locuiesc în acest sector l-au acuzat și pe Gabriel Mutu pentru bordurile infinte puse în cei 4 ani, de banii folosiți pentru spații verzi care nu există și de multe altele. Un episod comic s-a petrecut recent, când a inaugurat o grădiniță fără autorizație. Unitatea e modernă, dar nu are acreditare și nu are personal. Prin urmare nu poate fi folosită.

Noul primar, Ciprian Ciucu a fost candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS. Acesta a lucrat consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL, din iunie 2016 până în decembrie 2019. Ulterior, a demisionat pentru a deveni președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general Gabriela Firea.

”Locuiesc în sectorul 6 si sunt nemulțumit de cum arată sectorul. E un haos urbanistic. Eu locuiesc la bloc și sufăr când văd această harababură.Puteam să fac politică la nivel internatțional sau național, dar am rămas fidel principiului de a face politică la nivel local”, a declarat Ciprian Ciucu.

Lista întreagă a candidaților pentru Sectorul 6 a fost următoarea:
Ciucu Ciprian ( PNL)
Ionescu Tudor-Tim (ALDE)
Mutu Gabriel (PSD)
Bălășoiu Anca-Elena (Alianța Electorală PRO București 2020)
Tulugea Danil (PRM)
Dinu Radu-Lucian (Partidul Forța Identității Naționale)
Tudorașcu Georgel (Partidul Puterii Umaniste Social Liberal)
Popescu Florina-Bogdana (Alianța Electorale Mișcarea Patrioților Români)
Iofciu Bogdan-Gabriel (Partidul Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție)
Gheorghe-Iovu Alexandra-Diana-Cristina (Partidul Re Start România)
Tudose Călin (Partidul Ecologist Român)
Lupu Viorica-Elisabeta (Alianța pentru Unirea Românilor)
Iancu Vlad-Alexandru (Partidul Social Democrat Independent)
Amieroaie Cătălin-Liviu (Partidul Alianța Creștin Democrată)
Daneș Mihai (candidat independent)

 

ADVERTISEMENT