News

Alegeri Locale 2020. Rezultate Primăria Capitalei. Gabriela Firea a pierdut alegerile, Nicușor Dan a obținut 47.2%

27.09.2020 | 22:46
Alegeri Locale 2020 Rezultate Primaria Capitalei Gabriela Firea a pierdut alegerile Nicusor Dan a obtinut 472
ADVERTISEMENT

Marea așteptare a luat sfârșit, astfel că bucureștenii știu deja cine este noul primar general al Capitalei pentru următorii 4 ani.

Cum era de așteptat, marea luptă s-a dat între Gabriela Firea și Nicușor Dan, însă lupta a fost extrem de strânsă, în ciuda așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Așa cum și sondajele de opinie se contraziceau înainte de ziua alegerilor, cele mai bine de 12 ore propriu zise de alegeri au fost cu adevărat „de foc”.

UPDATE: Gabriela Firea se pare că a fost învinsă de Nicușor Dan, cu 39% vs 47.2%, cu toate că politicianul PSD așteaptă cifrele oficiale de după numărătoarea voturilor.

ADVERTISEMENT

Alegeri Locale 2020. Rezultate Primăria Capitalei

De-a lungul zilei, exit-poll-urile anunțau că Gabriela Firea îl conduce cu câteva procente pe Nicușor Dan, după care situația se inversa în funcție de numărul celor care au ales să meargă la urna de vot.

Lista completă a candidaților pentru Primăria Capitalei e următoarea:

  • Gabriela Firea (PSD) – jurnalist, actual primar
  • Nicușor Dan (independent susținut de Alianța PNL-USR-PLUS) – matematician și activist civic, actual deputat USR
  • Traian Băsescu (PMP) – inginer, actual europarlamentar
  • Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) – inginer, actual senator
  • Ilan Laufer (Partidul Forta Identitatii Nationale) – profesor de educatie fizica si sport
  • Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din Romania) – expert relații internaționale
  • Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent) – actor
  • Florin Cplinescu (Partidul Verde) – actor
  • Catalin Ioan Berenghi (independent) – ghid montan
  • Ioan Sirbu (Alianta Pro Bucuresti 2020) – medic
  • Octavian Badescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Radu Ghidau (Partidul Alianta National Taranista), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din Romania), John-Ion Banu (Partidul Natiunea Romana), Claudiu Richard Tarziu (Alianta pentru Unirea Romanilor), Ileana Daniela Nanau (PRM), Valentina Bistriceanu (PER) si Sebastian Popescu (Partidul Noua Romanie).
ADVERTISEMENT

Lupta pentru Primăria Capitalei a fost extrem de strânsă, poate și pentru că fostul președinte Traian Băsescu a ales să se arunce în luptă. Ciudat, nu a existat o dezbatere între politicieni, cu toate acestea alegătorii au fost deja „setați” pe alegerile făcute și au știut cu cine vor să voteze, indiferent de ce se întâmplă.

PNL a încercat să speculeze modul în care Gabriela Firea s-a pozat alături de copiii săi într-o sală de clasă, fără mască, în plină pandemie, așa cum și PSD a încercat să profite de convorbirea „compromițătoare” care-l are ca protagonist pe Nicușor Dan, în care acesta intervine pentru un afacerist din București.

ADVERTISEMENT

Am vorbit despre Afacerea Parcul Verdi (caz de corupție de 50 de milioane de euro al administrației Firea-PSD), despre Afacerea Tramvaiele (caz de corupție de 180 de milioane de euro al aceleiași administrații) și voi continua să vorbesc despre corupție, nepotism și batjocura de la Primăria Capitalei.

Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale.

În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.

Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu.

Îi informez pe primarul licitațiilor trucate și pe primarul interlopilor că, indiferent câte manipulări încearcă să instrumenteze, nu vor reuși să acopere abuzul și corupția pe care le patronează. O aștept la dezbatere pe candidata PSD la Primăria Capitalei, să discutăm inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”, se apăra Dan în acel moment.

Cu toate acestea, jocurile au fost decise de alegători și primarul care va conduce Bucureștiul pentru următorii 4 ani va fi cunoscut 100% după numărătoare la baionetă a tuturor voturilor.

ADVERTISEMENT