News

Alegeri locale parțiale. Vărul primarului decedat de la Deveselu a câștigat alegerile. L-a învins pe fiul fostului edil

Vărul primarului decedat de la Deveselu a câștigat alegerile locale parțiale. Acesta l-a învins pe fiul fostului edil.
28.06.2021 | 12:05
Alegeri locale partiale Varul primarului decedat de la Deveselu a castigat alegerile La invins pe fiul fostului edil
ADVERTISEMENT

Comuna Deveselu din județul Olt, cea care a ținut capul de afiș în septembrie 2020, după ce edilul Ion Aliman a câștigat alegerile locale deși era decedat, are un nou primar.

Vărul primarului decedat de la Deveselu a câştigat alegerile locale parțiale

Scrutinul de duminică, 27 iunie, s-a încheiat cu o prezenţă de 74% în localitatea din Oltenia. Au fost nu mai puțin de 7 candidaţi intraţi în cursa pentru fotoliul de primar.

ADVERTISEMENT

Postul a rămas liber toamna trecută, prin decesul primarului Ion Aliman. Lupta s-a dat acum între fiul şi vărul fostului primar, Marius Aliman și Nicolae Dobre. Cei doi au candidat din parte PNL, respectiv PSD.

Câștig de cauză a avut Dobre, cel care a obţinut 924 de voturi, însemnând 50,54% din totalul voturilor valabil exprimate.

ADVERTISEMENT

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul liberal, fiul fostului edil, Marius Iulian Aliman, care a obţinut 812 voturi (44,42%), conform Agerpres.

Candidatul de pe locul al treilea este Gabriel Branişte (AUR), care a obţinut 119 voturi. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut mai puţin de 50 de voturi: Dorel Gorcea (independent) – 20 de voturi, Luminiţa Cepan (USR) – 12, Ana Sorin Marius (PMP) – 8 voturi, Constanţa Mirela Motrici (Partidul Neamul Românesc) – 3.

ADVERTISEMENT

Duminică, imediat după aflarea rezultatelor, noul primar de la Deveselu, Nicolae Dobre, a transmis mulţumiri susţinătorilor într-un mesaj postat pe Facebook, afirmând că este o victorie ”care va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni”.

”Rezultatul de astăzi este victoria noastră, o victorie care va fi transpusă în proiecte importante pentru deveseleni. Împreună am demonstrat că forţa noastră constă în solidaritate, formând o echipă imbatabilă pentru comuna noastră.

ADVERTISEMENT

Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, voi rămâne acelaşi om, fidel dialogului şi echilibrului, care v-a determinat să-mi acordaţi votul de încredere. De mâine, ne apucăm de treabă, astfel încât planul de guvernare local să fie pus în practică, aşa cum am promis”, a scris Nicolae Dobre.

Fostul edil din Deveselu, ales primar în 2020…deși decedase de Covid-19

În 2020 am asistat la o situație nemaiîntâlnită la alegerile locale din România. Deși a murit, candidatul la Primăria din Deveselu, Ion Aliman, a fost votat din nou de cetățeni.

Ion Aliman era edil în Deveselu din 2012 și urma să candideze pentru al treilea mandat consecutiv la alegerile din 27 septembrie, însă a fost răpus pe 17 septembrie de Covid-19.

Decesul său nu a avut însă nicio influență asupra buletinelor de vot, acolo unde defunctul a fost prezent și și-a învins toți rivalii.

ADVERTISEMENT