News

Alegeri Primărie Bucureşti 2020. Cotele candidaților la casele de pariuri. Nicuşor Dan pierde teren în faţa Gabrielei Firea

25.09.2020 | 21:35
Alegeri Primarie Bucuresti 2020 Cotele candidatilor la casele de pariuri Nicusor Dan pierde teren in fata Gabrielei Firea
ADVERTISEMENT

Alegerile locale oferă pariorilor ocazia să parieze pe câștigători scrutinului din 27 septembrie. Casele de pariuri și-au făcut propriile evaluări ale competitorilor politici și au publicat deja cotele pentru candidații de la Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Pentru Primăria Generală, favorit este Nicușor Dan, candidatul susținut de către PNL și USR-PLUS, cu o cotă de 1.60. Primarul în funcție, Gabriela Firea (PSD), are șansa a doua, cota fiind de 2.60.

ADVERTISEMENT

Cotele acestea însă erau valabile săptămâna trecută, înainte de scandalul iscat în urma unei înregistări audio cu Nicuşor Dan. Acum, cota Gabrielei Firea a scăzut la 2,05, respectiv îţi dublezi banii dacă pariezi pe Firea, iar aceasta câştigă. În schimb, cota lui Nicuşor Dan a crescut la 1.70.

Traian Băsescu, cotă imensă să câştige Primăria Capitalei

Traian Băsescu (PMP), deși a mai reușit surprize în cariera sa politică, acum este evaluat cu șanse relativ mici de a câștiga, cota fiind de 30.00.

ADVERTISEMENT

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este văzut cu șanse minime, cu o cotă de 150.00, mult mai mare decât a lui Ioan Sârbu (50.00), candidatul Pro România, chiar dacă notorietatea acestuia din urmă este mult mai mică decât în cazul fostului prim-ministru.

Clotilde Armand, cotă infimă să fie noul primar la la Sectorul 1

În urmă cu 4 ani, Clotilde Armand (USR) a pierdut la limită primăria sectorului 1 în fața lui Dan Tudorache (PSD). De data aceasta, Armand este văzută favorită în fața lui Tudorache cotele celor doi fiind de 1.45 la 2.50.

ADVERTISEMENT

Ioana Constantin (PMP) are o cotă de 15.00, de două ori mai mică decât cea a medicului Adina Alberts, soția lui Viorel Cataramă, aceasta candidând din partea alianței formate din Pro România și noul partid al lui Robert Negoiță, București 2020. Vedeta de televiziune Adriana Bahmuțeanu, candidata Partidului Ecologist, are o cotă de 200.00.

Dan Cristian Popescu, favorit clar la Primăria Sector 2

Dan Cristian Popescu a fost ales în 2016 viceprimar al sectorului 2 din partea PNL, dar după ce liberalii s-au decis să-l susțină pe candidatul USR-PLUS, Radu Mihaiu, a hotărât să candideze independent, cu susținere oferită din partea PSD. Cota lui Popescu este de 1.20, pe când Mihaiu are una de 3.80.

ADVERTISEMENT

Fostul primar al sectorului, Neculai Onțanu (ADER) are șanse rezonabile, cu o cotă de 8.50, oricum mai bună decât cele ale candidaților PMP și ALDE, Cătălin Marian Militaru, respectiv Ramona Ioana Mezei, managerul Bibliotecii Metropolitate, ambii cotați cu o șansă din o sută să câștige primăria.

Primăria Sectorului 3, deja adjudecată?

Primarul în funcție, Robert Negoiță, are cea mai bună cotă dintre toți candidații, de 1.02, chiar dacă este susținut de un partid abia înființat, București 2020, și de Pro România.

Adrian Moraru, susținut de PNL și USR-PLUS, este cotat abia la 9.50, fiind urmat de candidatul PSD, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu (15.00), cel al PMP, Mihail Neamțu (20.00) și de cel al Partidului României Europene, Maria Magdalena Nicula (100.00).

Sectorul 4 ar putea continua cu Băluță primar

Daniel Băluță (PSD) are șanse mari să obțină încă un mandat, cota sa fiind de 1.02. Principalul său adversar este Simona Spătaru, șefa filialei PLUS, susținută și de USR și PNL. În pofida sprijinului larg, cota acesteia este de 9.50.

Cotele celorlalți candidați din sector sunt: avocatul Gabriel Liviu Ispas (Pro România) – 15.00, consilierul local Dan Marin Ștefănel (PMP) – 25.00, omul de afaceri Adrian Vlad Chiotan (ALDE) – 25.00.

Bătălia ”foștilor” la Sectorul 5: Marian Vanghelie vs Cristian Popescu Piedone

Fostul primar Marian Vanghelie candidează ca independent, iar unul dintre adversari este fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone (Partidul Puterii Umaniste), însă sunt cotați cu șanse mici de succes, de 4.00, respectiv 8.00.

Favoriți sunt primarul în funcție Daniel Florea (PSD) – 1.70 și candidatul PNL și USR-PLUS, Cristian Băcanu – 2.00. Pe buletinele de vot va mai fi prezent și senatorul Cătălin-Lucian Iliescu (PMP), dar cota acestuia este de 100.00.

Sectorul 6, alegeri cu suspans

Săptămâna trecută, primarul în exercițiu Gabriel Mutu (PSD) și candidatul PNL și USR-PLUS, liberalul Ciprian Ciucu, erau la egalitate, cu o cotă de 1.90, aceasta fiind cea mai strânsă competiție dintre toate sectoarele.

Acum, cotele s-au modificat dramatic. Astfel, Ciucu a devenit favorit clar cu 1.45, iar Mutu, actualul primar PSD are şansa a doua cu o cotă de 2.50.

Ceilalți candidați au șanse mai mici de succes: Ștefan Florescu (PMP) – 9.00, Anca Bălășoiu (Pro România) – 30.00 și consilierul general Tudor Ionescu (ALDE) – 30.00.

ADVERTISEMENT