ADVERTISEMENT
News

Alegeri SUA 2020. Lovitură pentru Trump în Georgia și Michigan. Decizia judecătorilor

Autor: Adrian Baciu | 05.11.2020 | 21:54
Alegeri SUA 2020. Lovitură pentru Trump în Georgia și Michigan. Decizia judecătorilor
Ziua în care Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare. Planul a fost făcut Sursa foto: hepta.ro

Alegeri SUA 2020. În pragul afișării rezultatelor finale ale numărării voturilor, Donald Trump primește o lovitură dură din partea judecătorilor, în Georgia și Michigan. 

ADVERTISEMENT

În ambele state, șeful în exercițiu de la Washington a depus, în ziua precedentă, contestații, acuzând o gestionare inadecvată a buletinelor de vot.

Deși echipa de campanie a lui Trump spera că va avea câștig de cauză, magistrații au considerat că nu sunt nereguli, și procesul de numărare se poate desfășura în continuare.

Alegeri SUA 2020. Donald Trump, lovitură din partea judecătorilor în Georgia și Michigan

În urmă cu o zi, în mod oficial, Donald Trump contesta rezultatele alegerilor în patru state: Wisconsin, Pennsylvania, Michigan și Georgia. În ultimele două, staff-ul juridic al lui Trump a făcut și mișcări în justiție.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește acțiunea din Georgia, un judecător din acest stat a respins, joi, o petiţie a echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump privind scrutinul prezidenţial, afirmând că nu există dovezi care să-i susţină afirmaţiile, relatează Agerpres.

În acțiunea sa intentată miercuri, Trump a încercat să-i forţeze pe oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot, într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii.

Pe această speță s-a pronunțat, cu o decizie, fudecătorul James Bass, care a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

ADVERTISEMENT

Trump, eșec juridic și în Michigan

Echipa lui Trump a înaintat o acţiune în instanţă și în Michigan, în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat. S-a lovit de judecătoare care a respinsa cererea.

Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri. Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri, reprezentanții campaniei lui Donald Trump au anunțat că vor cere renumărarea voturilor, după ce și în statul Wisconsin se preconizează un avans pentru Biden, însă aici nu au făcut nicio mișcare în justiție.

“Nu au alt scop decât acela de a produce confuzie în rândul publicului privind ceea ce se întâmplă şi de a-şi susţine acuzaţiile fără bază că s-ar fi produs ilegalităţi”, a criticat Bob Bauer, un oficial din staff-ul lui Biden, acțiunile lui Trump.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!