Alegeri 2024

Alegeri USR, Lasconi se prefigurează câștigătoare. Emanuel Ungureanu: „Vom avea și un lider nou, și un candidat la prezidențiale”

Alegeri USR, se prefigurează o dublă victorie pentru Elena Lasconi. Deputatul Emanuel Ungureanu: „Vom avea și un lider nou, și un candidat la prezidențiale”
25.06.2024 | 08:12
Alegeri USR Lasconi se prefigureaza castigatoare Emanuel Ungureanu Vom avea si un lider nou si un candidat la prezidentiale
Elena Lasconi, pe cale să câștige și președinția USR și candidatura pentru Cotroceni / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat, luni seara, că la sfârșitul Congresului partidului, care va avea loc la 29 iunie, USR va avea „nu doar un președinte nou, ci și desemnarea unui candidat din partea USR pentru prezidențiale”. Cel mai probabil, Elena Lasconi.

Lasconi, și președinte USR și candidată la Cotroceni

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat că la sfârșitul Congresului, în acest weekend, USR va desemna nu numai președintele partidului ci și candidatul la alegerile prezidențiale. Ungureanu, care spune că Elena Lasconi trebuie să fie și liderul partidului dar și candidata la prezidențiale, a precizat că este necesar un Birou Politic (forumul national de conducere) „echilibrat”. Elena Lasconi a subliniat de mai multe ori că va candida la Cotroceni numai dacă va avea majoritate în Biroul Politic

ADVERTISEMENT

Luni a început primul tur al alegerilor interne pentru desemnarea președintelui partidului. Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip sunt cei patru candidați la președinția USR.

„Tocmai s-a încheiat un Comitet Politic online și am văzut zâmbete chiar, (…) n-am văzut stridențe, jigniri, ieșiri și sper să ne menținem în această zonă de echilibru și decență care ne e caracteristică. Comitetul Politic a stabilit că în 29 iunie vom avea – și asta e informația în premieră pentru dvs – și un candidat cunoscut pentru prezidențiale. Deci, la finele congresului, nu vom avea doar un președinte nou pentru USR, ci vom avea și desemnarea unui candidat din partea USR pentru prezidențiale”, a declarat Emanuel Ungureanu la B1TV.

ADVERTISEMENT

Ungureanu: „Cred în înțelepciunea colectivă a USR-iștilor”

„Există un câștigător cunoscut în funcția de președinte. Dacă mă întrebați n-o să spun care e, că e ușor de intuit. Ce există necunoscut, și probabil o nuanță de echilibru ar trebui să existe, un Birou Național echilibrat. Cred că orice formă de dezechilibru aduce tulburări. Eu sper și cred în înțelepciunea colectivă a USR-iștilor și cred că după aceste frământări interne (…) partidul să se mobilizeze într-o vară cumplit de grea, un an electoral extrem de dificil cu monstrul acesta roșu PSD-PNL, să ne strângem resursele să putem comunica cu populația mai relevant”, a adăugat acesta.

Un Birou Politic „echilibrat”

Ungureanu a declarat că nu susține nici un candidat pentru Biroul Național și că Elena Lasconi ar trebui să fie candidatul partidului la președinție. „Eu susțin că Lasconi ar trebui să fie candiddatul USR pentru președinție și puterea în partid să se împartă între ea și un BN echilibrat”, a spus deputatul USR.

ADVERTISEMENT

În legătură cu echilibrul din Biroul Național, în contextual în care Lasconi vrea majoritate, Emanuel Ungureanu a precizat: „Păi nu este. De asta v-am spus cât se poate de direct că puterea într-o singură mână nu e în regulă pentru echilibrul democratic indiferent de partid. (…) În jurul dnei Lasconi e o echipă, și Claudiu Năsui, Cristian Prună… Îmi sunt prieteni, sunt oameni echilibrați, care înțeleg politică. Nu mai suntem partidul din 2016, cred că maturitatea politică o să fie victorioasă. Cred că nu e despre dna Lasconi, USR nu e un partid al unei singure persoane. Are nevoie de tot suportul partidului. L-au avut Barna, Drulă și-l va avea și ea. Doamna Lasconi trebuie să fie conștientă că toată lumea se va pune în spatele ei”.

 

Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!