Sport

Alegerile FRH se amână! Preşedintele Alexandru Dedu a notificat cluburile. Care este motivul. Exclusiv

Alegerile FRH ar fi trebuit să se dispute la începutul acestui an, însă până acum nici nu s-a stabilit o dată fixă. Mai mult, din informaţiile FANATIK, alegerile se amână pentru încă o perioadă de timp.
21.02.2022 | 18:40
Alegerile FRH se amana Presedintele Alexandru Dedu a notificat cluburile Care este motivul Exclusiv
Alexandru Dedu şi Cristina Vărzaru. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alegerile FRH sunt cel mai fierbinte subiect al anului în handbalul românesc. Rezultatele dezamăgitoare din ultimii ani la naţionalele masculine şi feminine toarnă gaz pe foc şi lupta pentru putere pare mai echilibrată ca oricând.

Alegerile FRH se amână! Preşedintele Alexandru Dedu a notificat cluburile

Alexandru Dedu a anunţat că vrea încă un mandat în fruntea Federaţiei, el fiind la cârma FRH din anul 2014, însă va avea contracandidaţi puternici. Fostul arbitru internaţional, Constantin Din, fostul handbalist al Stelei, Bogdan Voina şi antrenorul emerit, Maximilian Gavrilă şi-au depus candidatura.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, alegerile pentru preşedinţia FRH se amână. Nu a fost fixată nicio dată, însă preşedintele Alexandru Dedu a notificat cluburile în urmă cu câteva zile că vor mai avea de aşteptat până să fie chemate la vot.

Dinamo a făcut apel la o hotărâre de Tribunal!

De vină ar fi un apel pe care Dinamo Bucureşti l-a depus prin preşedintele Constantin Căliman şi care: “urmăreşte anularea înscrierii în registrul special a listei actualizate a membrilor Federaţiei Române de Handbal”, se arată în comunicatul trimis de preşedinte către cluburi.

ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia scrisorii semnate de Alexandru Dedu prin care preşedintele FRH susţine că s-a dorit rezolvarea cât mai rapidă a neconcordanţelor de ordin statutar şi actualizarea listei membrilor afiliaţi astfel încât alegerile să se poată desfăşura cât mai rapid.

Conform documentului, după apelul depus de Constantin Căliman, FRH a făcut o adresă către Ministerul Sportului prin care au cerut forului condus de Eduard Novak să clarifice dacă alegerile pot fi ţinute şi fără finalizarea judecării apelului, în conformitate cu hotărârea Tribunalului Bucureşti, din prima instanţă.

ADVERTISEMENT

Nu există o dată fixă pentru desfăşurarea alegerilor!

Însă, deocamdată nu există niciun răspuns şi nicio dată la care au fost fixate alegerile pentru preşedinţia FRH. În comparaţie, precedentele alegeri au fost organizate pe 14 februarie 2018.

Surse din handbalul românesc au precizat pentru FANATIK că este posibil ca termenul la care se desfăşoară alegerile să fie împins până în luna martie, sau chiar aprilie, fapt care ar putea fi în avantajul actualei conduceri.

ADVERTISEMENT

Narcisa Lecuşanu a pierdut la un vot în urmă cu patru ani! Nu poate candida la aceste alegeri

În urmă cu patru ani, Alexandru Dedu a câştigat preşedinţia FRH la un vot în faţa Narcisei Lecuşanu, 100 la 99. Fosta handbalistă nu poate candida la aceste alegeri din cauza unui articol de statut, care spune că trebuie să aibă minimum 5 ani într-o funcţie de conducere a unei structuri sportive handbalistice sau al unei entităţi publice sau private.

“Ce pot să vă spun? Da, conform noului articol introdus la ultima schimbare din statut, nu îndeplinesc condiţiile de a candida la alegerile FRH. Asta este, mergem mai departe.

Nu mă pot gândi să candidez atâta timp cât nu pot să îmi întocmesc dosarul. Este un statut votat în Adunarea Generală, aprobat de tribunal. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi mă bucur că ea există. Am crescut în handbalul românesc şi mereu voi dori să ajut handbalul românesc. În urmă cu 4 ani au fost 99 de votanţi cu schimbarea”, a spus Lecuşanu pentru FANATIK.

  • 8 ani au trecut de când Alexandru Dedu conduce FRH
  • 13 este locul ocupat de naţionala feminină la ultimul Campionat Mondial
ADVERTISEMENT