News

Alegerile interne din USR PLUS s-au încheiat. Dacian Cioloș este noul președinte al partidului. Ce scor a obținut Dan Barna

Turul 2 al alegerilor interne din USR PLUS s-a încheiat vineri seara. Lupta pentru postul de președinte dintre Dacian Cioloș și Dan Barna a fost extrem de strânsă.
01.10.2021 | 20:04
Alegerile interne din USR PLUS sau incheiat Dacian Ciolos este noul presedinte al partidului Ce scor a obtinut Dan Barna
ADVERTISEMENT
01-10-2021
17:05

Dacian Cioloș a câștigat alegerile interne din USR PLUS!

Dacian Cioloș este noul președinte al partidului USR PLUS. Alegerile au luat sfârșit la ora 20:00, iar până în acel moment au votat 38.511 membri. Cioloș s-a impus cu 50,9%, adică 19.603 voturi. Dan Barna a obținut 49,1%, sau 18.908 voturi. 

Dacian Cioloș și Dan Barna au făcut declarații după aflarea rezultatului. Ambii au transmis inițial condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul de la ATI Constanța.

”Transmit condoleanțe victimelor incendiului din Constanța.Le mulțumesc celor care au participat la acest demers. Peste 85% și-au exprimat votul este o dovadă că partidul funcționează.

De luni încolo rămânem același partid vertical. Închei acest mandate cu satisfacții majore. Avem peste 50.000 de membri, un balanț absolut remarcabil

Acest partid va da în 2024 președintele României. USR-PLUS rămâne un partid puternic. Mult succes, Dacian! Felicitări!”, a spus Dan Barna.

Dacian Cioloș: ”Transmit condoleanțe celor care și-au pierdut persoane în incendiul de la Constanța. Le mulțumesc colegilor din partid care au votat într-un număr foarte mare.  Cred în acest proiect al fuziunii. Vom avea multe de făcut împreună. Rezutattul acesta arată că nu există falii între foști USR și foști PLUS. Am avut și sesizări și plângeri. Membrii noștri să aibă încredere că totul va decurge în condiții bune. Avem nevoie să întărim acest partid. România are nevoie de o alternativă pentru modernizare.  Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale. Îi mulțumesc lui Dan pentru că a crezut în acest proiect, îl asigur și îi asigur pe toți colegii că vom lucra împreună”, a declarat și Dacian Cioloș.

Rezultatul votului electronic va fi trimis Congresului din acest weekend.

 

01-10-2021
16:22

Vineri seara vom afla cine va fi noul lider al coaliției USR-PLUS

În scurt timp vom afla cine va prelua conducerea USR-PLUS, în contextul în care are loc cel de-al doilea tur al alegerilor interne pentru desemnarea președintelui.

Votul se va încheia la ora 20:00.

Zecile de mii de membrii USR PLUS își aleg noul președinte ale partidului rezultat în urma fuziunii dintre cele două formațiuni.

Vineri seara se încheie votul pentru turul II, acolo unde au intrat cei doi co-președinți ai alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

Din cele mai noi informații, furnizate de Știripesurse, Cioloș ar fi pe primul loc, însă nu este exclusă o revenire în ultimele ore. Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în București.

Turul 2 al alegerilor interne din USR PLUS a luat sfârșit. Dacian Cioloș a câștigat

Votul pentru conducerea USR PLUS s-a desfăşurat online prin intermediul unei platforme securizate. Până în prezent, ar fi votat în turul 2 al alegerilor interne peste 30.000 de membri.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, până la ora închiderii votului se estimează o prezență mai mare decât în primul tur. Au votat atunci 32,815 membri de partid, din cei 48.959 cu drept de vot.

Conform sursei citate, Dacian Cioloș ar avea un ușor avans în fața lui Dan Barna, dar lupta poate oricând să aibă un deznodământ diferit.

ADVERTISEMENT

Fiind teoretic partidul mai mare din alianță, USR ar putea conta pe mai mulți oameni la vot, în timp ce PLUS și-a cam epuizat resursa electorală. Unica necunoscută este reprezentată de faptul că nu există nicio garanție că membrii USR care nu au votat încă i-ar da încredere lui Dan Barna.

Dacian Cioloș avea avans în fața lui Dan Barna după turul I al alegerilor USR PLUS

Dacian Cioloș s-a impus în primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS cu 46% din voturi, în fața lui Dan Barna (43,9%) și Irineu Darău (10%). Turul doi al alegerilor interne, s-a desfășurat în perioada 23 – 30 septembrie.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost votat de 15.111 de membri, Dan Barna de 14.404 și Irineu Darău de 3.300. Totalul voturilor a fost de 32.815, adică 74,4% din totalul alegătorilor de 44.114.

În weekend, rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS care are loc la Romexpo, în București. În cadrul congresului, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

Reamintim că în mai 2021, USR și PLUS au fuzionat după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș au participat ca o alianță la toate scrutinele electorale: alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

ADVERTISEMENT