ADVERTISEMENT
News

Alegerile locale intră ”în prelungiri”! Doi candidați au terminat la egalitate într-o comună din Bistrița-Năsăud

Autor: Robert Cristea | 28.09.2020 | 10:43
Alegerile locale intră ”în prelungiri”! Doi candidați au terminat la egalitate într-o comună din Bistrița-Năsăud
Alegerile locale intră în prelungiri. Foto: Facebook

Într-o comună din România alegerile locale vor avea nevoie de ”prelungiri”, după ce doi candidați au terminat cu același număr de voturi.

ADVERTISEMENT

Situația inedită s-a petrecut în comuna Rebra! Primarul în funcție, Ștefan Danci (PSD), și candidatul PNL, Daniel Năstuță, au adunat 423 de voturi fiecare. Pe locul trei a ieșit Iacob Gavriloaie (PMP). Acesta a fost votat de 126 de persoane.

În aceste condiții, conform legii, se va organiza un nou tur de scrutin la care vor participa doar cei doi alegători.

ADVERTISEMENT

Alegerile locale: Egalitate în comuna Rebra

Ștefan Danci (PSD) a candidat din partea Alianței pentru Rebra la alegerile locale din 2020. El este primarul comunei, din 2004. Va avea nevoie de o rundă suplimentară de alegeri pentru a obține al cincilea mandat consecutiv.

Legea prevede ca în caz de egalitate să se organizeze un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidații care se află în această postură.

ADVERTISEMENT

În 2016 s-au prezentat la urne 893 de persoane din 2050, câte aveau drept de vot. Primarul actual nu a avut deloc emoții la alegerile anterioare. Ștefan Dănci a contabilizat 65.18%.

Rebra este o comună în județul Bistrița-Năsăud. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Rebra se ridică la 3.163 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Poveste interesantă și la Săliștea de Sus, în Maramureș. Aici s-a prezentat cel mai tânăr candidat la primăria unui oraș din România. El are 25 de ani  și a candidat împotriva unui primar aflat în funcție de 18 ani. Cristian Opriș este asistent universitar în București și expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Acesta a terminat două facultăți și trei programe de masterat.

  • ”Oamenii de bine nu prea fac pasul înspre politică și nefăcând pasul înspre politică n-ai cum să ajungi să devii factor decizional ca să poți să transformi România într-o Românie ideală,” a afirmat Cristian Opriș.
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!