News

Alegerile locale și regionale din Italia, amânate. Al treilea val al pandemiei ajunge în Peninsulă

05.03.2021 | 00:04
Alegerile locale si regionale din Italia amanate Al treilea val al pandemiei ajunge in Peninsula
ADVERTISEMENT

Alegerile locale și regionale din Italia au fost amânate. Al treilea val al pandemiei lovește Peninsula, iar autoritățile estimează că numărul de cazuri o să crească vizibil în următoarele săptămâni.

Alegerile trebuia să fie organizate la sfârșitul primăverii, însă ele au fost reprogramate pentru toamna acestui an, surse guvernamentale au declarat pentru Reuters. Potrivit acestora, scutinul electoral se va desfășura între 15 septembie și 15 octombrie.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Roma ar fi probat modificarea printr-un decret. Aceasta include alegerile din marile orașe italiene, Roma, Milano, Torino și Napoli, dar și cele regionale din Calabria.

Alegerile locale și regionale din Italia, amânate. Al treilea val al pandemiei ajunge în Peninsulă

Alegerile locale au un rol foarte important în Peninsulă, influențând adesea politica națională. Liderii de partid își consolidează influența prin controlul orașelor și al regiunilor puternice.

ADVERTISEMENT

Guvernul de uniunea nationala condus de fostul director al Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, este susținut de majoritatea partidelor politice din Italia. Acest lucru face ca administrațiile locale să fie unul dintre puținele locuri unde partidele își pot aplica propriile politici.

Politicienii italieni începuseră pregătirile pentru alegerile locale, dar Ministerul Sănătății a trimis avertismente cu privire la iminența valului al treilea al pandemiei. Deputul acestuia este preconizat în următoarele săptămâni, dar numărul infecțiilor a început să crească considerabil de acum.

ADVERTISEMENT

În primele patru zile ale acestei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a crescut cu 25% față de aceeași perioadă a săptămânii trecute. În aceste condiții, guvernul italian a înăsprit măsurile de restricție în vederea prevenirii răspânidirii virusului.

Noile restricții vor intra în vigoare din 6 martie și vor fi valabile pentru 30 de zile, adică până după Paște. Acestea includ inchiderea școlilor în zonele roșii și interzicerea deplasărilor între regiunile cele mai grav afectate, precum și sistarea activității sălilor de sport și interzicerea sporturilor de echipă.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, Italia a cumulat aproximativ trei milioane de cazuri de infectare cu SARS – CoV – 2, din cele aproximativ 60 de miloane de locuiori. Țara se află pe locul opt în lume la acest capitol. Numărul de decese provocate de virus se apropie și el de 100.000. În ultimele 24 de ore, numărul de noi infectări a crescut dramatic, ajungând la 22,865.

ADVERTISEMENT