News

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. PSD eșuează în încercarea de a amâna scrutinul

03.11.2020 | 19:25
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. PSD eșuează în încercarea de a amâna scrutinul
Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. PSD eșuază în încercarea de a amâna scrutinulSursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie după ce PSD a eșuat în încercarea de a amâna scrutinul. Social-democrații nu au reușit să convoace ședința de plen pentru legea care ar fi permis modificarea datei în care urnele se vor deschide.

Şedinţa plenului Senatului urma să constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea. Acesta a fost exclus din PSD după ce ar fi absentat intenționat la ședințele Biroului permanent pentru ca legea care permitea Parlamentului să modifice data alegerilor să nu poate fi trecută pe ordinea de zi.

ADVERTISEMENT

Neprezentarea senatorului Ion Ganea la întrunirea Biroului Permanent al Senatului nu permite deșfășurarea ședinței, iar legea care amână data alegerilor parlamentare nu poate fi reexaminată.

Lipsă de cvorum pentru PSD în incercarea de a amâna alegerile

„Am verificat cvorumul prin semnătură. Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, nu-mi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită.

Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici, în faţa pupitrului, să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român”, a transmis preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Robert Cazanciuc, potrivit digi24.ro.

Social-democații doreau ca Parlamentul să respingă cu rapiditate cererea de reexaminare a legii care permite Legislativului să decidă data alegerilor. Respectiva lege a fost trimisă spre reexaminare săptămâna trecută de Klaus Ionannis, după ce a fost declarată constituțională de Curte.

ADVERTISEMENT

„Până pe data de 6 legea va fi trimisă spre promulgare. Președintele să decidă ce vrea să facă, dacă se amână sau nu alegerile”, spunea Ciolacu, potrivit sursei citate mai sus.

În sedința care nu s-a putut ține azi, urma să se rezolve blocajul din Biroul Permanent prin alegerea a doi noi membri, o condiție indispensabilă avansării proiectului de lege trimis de sefului statului la reexaminare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri