Fotbal intern

Aleix Garcia a plecat de la Dinamo! Clubul a șters anunțul, fotbalistul a confirmat mutarea

11.01.2021 | 19:34
Aleix Garcia a plecat de la Dinamo Clubul a sters anuntul fotbalistul a confirmat mutarea
ADVERTISEMENT

Aleix Garcia şi-a reziliat contractul cu Dinamo. Mijlocaşul a fost transferat în luna octombrie de la Manchester City, însă nu a văzut niciun euro din cei 35.000 lunar pe care îi avea stipulaţi în contract. 

Clubul Dinamo anunţă despărţirea de jucătorul spaniol, care nu s-a prezentat la reunirea echipei, el spunând în repetate rânduri că nu va veni la echipă dacă situaţia financiară nu se va rezolva până la începutul acestui an.

ADVERTISEMENT

Ajuns la capătul răbdării, Aleix Garcia s-a despărţit de Dinamo, clubul postând anunţul oficial al rupturii pe site-ul oficial. Garcia a jucat 8 meciuri pentru Dinamo, fără niciun gol marcat pentru echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

UPDATE, 11 ianuarie, ora 19:40 / Suporterii lui Dinamo susțin că înâelegerea cu Aleix Garcia pentru rezilierea contractului ar fi una nelegitimă. Conform gsp.ro, fanii din DDB susțin că cei care au semnat actele de reziliere cu Garcia n-ar fi avut drept de semnătură. Mai mult decât atât, „câinii” susțin că cei din conducere vor să distrugă orice inițiativă a programului DDB și s-au înțeles cu Garcia pentru 90.000 de euro plătiți, echivalentul salariilor pentru perioada octombrie – ianuarie. Suporterii negociaseră cu spaniolul fost la Manchester City și ar fi reușit să îl convingă să accepte doar 45.000 de euro! Contestarea dreptului de semnătură venită din partea fanilor i-a determinat pe cei de la Dinamo să șteargă anunțul plecării lui Garcia. Totuși, fotbalistul a anunțat că nu va mai juca pentru alb-roșii.

ADVERTISEMENT

„Bună tuturor! Prin intermediul acestei scrisori, mi-ar plăcea să vă informez că astăzi am ajuns la un acord amiabil cu Dinamo București pentru a-mi obține libertatea. Aș vrea să urez mult noroc clubului și tuturor celor care îl formează. Forește. mi=ar fi plăcut ca lucrurile să se desfășoare altfel în acest sezon, dar experiența a fost una plăcută, una peste alta. În ultimul rând, dar nu mai puțin important, aș vrea să mulțumesc suporterilor pentru modul în care m-au tratat de când am ajuns aici. Vă mulțumesc tuturor, Aleix!”, a postat Garcia pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleix Garcia (@aleixgarcia97)


UPDATE, 11 ianuarie, ora 15:47 / Clubul Dinamo a șters de pe Facebook și site-ul oficial anunțul rezilierii contractului fostului fotbalist de la Manchester City. Formația din șoseaua Ștefan cel Mare nu a revenit cu niciun fel de precizare, anunțul fiind pur și simplu șters complet.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 11 ianuarie, ora 13:53

Aleix Garcia a plecat de la Dinamo: “Anunţă încheierea raporturilor contractuale”

“Mulțumim, Aleix Garcia Serrano! Dinamo București anunță încheierea raporturilor contractuale, pe cale amiabilă, cu mijlocașul spaniol Aleix Garcia Serrano, a declarat directorul sportiv Rufo Collado pentru site-ul oficial al clubului, www.fcdinamo.ro.

Transferat la Dinamo București de la clubul englez Manchester City, la începutul lunii octombrie a anului trecut, Aleix Garcia Serrano a început fotbalul la Villarreal CF și a mai jucat pentru Manchester City, Girona și Mouscron.

ADVERTISEMENT

Mult succes în carieră, Aleix Garcia Serrano!

8 meciuri a jucat Aleix Garcia Serrano la Dinamo București, 7 în Liga 1 și unul în Cupa României.

9 partide a jucat Aleix Garcia Serrano pentru Manchester City, dintre care 4 în Premier League, 3 în Cupa Angliei și 2 în Cupa Ligii. A marcat un gol pentru “cetățenii” lui Pep Guardiola în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, scor 2-1 pe 21 septembrie 2016.

24 de ani va împlini Aleix Garcia Serrano pe 28 iunie.

14 jocuri are Aleix Garcia Serrano la loturile naționale de juniori ale Spaniei: două la Spania U16, 9/1 la Spania U17, 2/2 la Spania U18 și unul la Spania U21″, se arată în comunicatul postat de dinamovişti.

Mijlocaşul spaniol se bucură de zăpezile din Spania

Aleix Garcia nu a mai revenit la Dinamo la începutul acestui an. El s-a bucurat de zăpezile abundente din Spania, o raritate. Mijlocaşul a postat pe reţelele de socializare: “Dimineață magică și diferită. Zăpada a revenit la Ulldecona”

“În fiecare zi ni s-a spus că vor veni banii, nu mai am încredere în ceea ce spun. Dacă lucrurile vor continua așa, nu știu dacă voi mai continua aici. Eu mă simt bine în București, aș vrea să continui aici, dar trebuie să ne primim salariile. Eu o să muncesc aici până în ultima zi”, a spus Aleix Garcia în decembrie 2020

ADVERTISEMENT