ADVERTISEMENT
Fotbal international

Aleix Garcia va juca în La Liga după plecarea de la Dinamo! Poate debuta cu Atletico Madrid

Autor: Traian Terzian | 18.01.2021 | 21:26
Aleix Garcia va juca în La Liga după plecarea de la Dinamo! Poate debuta cu Atletico Madrid
Mijlocașul Aleix Garcia și-a găsit echipă după ce a plecat de la Dinamo din cauza problemelor financiare și a semnat cu un club din La Liga. Sursă foto: sdeibar.com

Mijlocașul Aleix Garcia și-a găsit echipă după ce a plecat de la Dinamo București din cauza problemelor financiare și a semnat cu un club din La Liga.

ADVERTISEMENT

”Câinii” au anunţat în urmă cu o săptămână despărţirea de jucătorul spaniol, care nu s-a prezentat la reunirea echipei, el spunând în repetate rânduri că nu va mai reveni dacă situaţia financiară nu se va rezolva.

Mijlocaşul a fost transferat în Ștefan cel Mare în luna octombrie de la Manchester City, însă nu a văzut niciun euro din cei 35.000 lunar pe care îi avea stipulaţi în contract.

Aleix Garcia, de la Dinamo în La Liga

La scurt timp după despărțirea de Dinamo, Aleix Garcia și-a găsit angajament în La LIga, jucătorul de 23 de ani semnând un contract până la finalul sezonului, cu drept de prelungire pe încp doi ani, cu formația Eibar.

ADVERTISEMENT

”După despărțirea de Manchester City, echipă pentru care a jucat patru meciuri în Premier League, Aleix Garcia a evoluat la Dinamo, acolo unde a bifat șapte prezențe înainte de a rezilia contractul din cauza problemelor financiare ale clubului din România”, se arată pe site-ul oficial al celor de la Eibar.

Fostul ”câine” ar putea avea parte de un debut de foc la Eibar, care joi, 21 ianuarie, primește vizita liderului Atletico Madrid, în etapa a 19-a din La Liga. Formația din Țara Bascilor ocupă locul 15, cu 19 puncte, trei mai multe decât Elche, ocupanta primului loc retrogradabil.

Nu mai puțin de opt jucători străini au părăsit-o pe Dinamo în această pauză de iarnă. După Rene Hinojo, Isma Lopez, Abdoulaye Ba, Alex Gonzalez, Borja Valle, Aleix Garcia și Tomas Mejias, ultimul care a plecat din ”haită” este Juan Camara.

ADVERTISEMENT

Portarul Tomas Mejias, care a venit la Dinamo sub formă de împrumut de la Middlesbrough, a fost și el prezentat oficial la echipa Ankaraspor, din liga a doua a Turciei. Ibericul și-a pus semnătura pe un contract valabil până în luna iunie a lui 2022.

Celălalt portar spaniol care a plecat din Ștefan cel Mare în această iarnă, a fost refuzat de o formație din liga a doua spaniolă. Rene s-a grăbit să părăsească România având promisiunea că va semna un contract cu Real Zaragoza, dar ibericii nu l-a mai dorit, echipa anunțând că jucătorul are probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!