Aleksander Ceferin, încă 4 ani președinte la UEFA! De ce nu se mai țin alegerile

Traian Terzian   
in Fotbal international
08/11/2018, 16:32
Aleksander Ceferin, încă 4 ani președinte la UEFA! De ce nu se mai țin alegerile GALERIE FOTO
Slovenul Aleksander Ceferin a obținut un nou mandat de 4 ani ca președinte la UEFA

Slovenul Aleksander Ceferin a obținut un nou mandat de 4 ani ca președinte la UEFA, fiind singura persoană care și-a depus candidatura pentru această funcție. Practic, alegerile pentru președinția forului european din 7 februarie 2019, de la Roma, vor fi o simplă formalitate.

În schimb, UEFA a anunțat pe site-ul oficial că lupta pentru posturile de vicepreședinți și membri este deschisă, mai mulți oameni de fotbal aflându-se printre candidați. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost miercuri, 7 noiembrie.

Aleksander Ceferin într-o discuție cu antrenorii Arsene Wenger și Thomas Tuchel
Aleksander Ceferin într-o discuție cu antrenorii Arsene Wenger și Thomas Tuchel

Aleksander Ceferin, al doilea mandat de președinte la UEFA

Deoarece este singurul candidat la președinția UEFA, slovenul Aleksander Ceferin este sigur de obținerea celui de-al doilea mandat, care va fi de patru ani (2019 – 2023). Aleksander Ceferin, în vârstă de 51 de ani, fost preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, a fost ales în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezului Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA.

La Congresul UEFA de la Roma vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al FIFA (candidat Sandor Csanyi din Ungaria), un vicepreşedinte FIFA din partea federaţiilor britanice (candidaţi Greg Clarke din Anglia şi David Martin din Irlanda de Nord), un membru al Comitetului Executiv din partea FIFA cu un mandat de patru ani (candidat Reinhard Grindel din Germania), şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani (Fernando Gomes din Portugalia şi Georgios Koumas din Cipru).

De asemenea, vor fi aleşi opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA, data limită pentru depunearea candidaturilor pentru această funcție fiind 7 decembrie.

PARTENERI
Închide ×