Sport

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, acuzat de fals în acte pentru a obține funcția: “O înșelătorie!”

Aleksander Ceferin este acuzat pentru fals în documente. Conducătorul forului continental și-ar fi modificat CV-ul pentru a candida la președinția UEFA.
09.04.2023 | 16:20
Aleksander Ceferin presedintele UEFA acuzat de fals in acte pentru a obtine functia O inselatorie
Aleksander Ceferin, președintele UEFA, este acuzat de fals în acte. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, proaspăt reales în funcția de președinte al UEFA, este suspectat în urma unei dezvăluiri făcute în presa din Slovenia, țara sa natală, pentru fals în documente. Oficialul forului european și-ar fi modificat CV-ul pentru a întruni condițiile necesare candidării la președinția UEFA.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, acuzat de fals în documente

În urmă cu 4 zile, pe 5 aprilie, Aleksander Ceferin a fost reales pentru a treia oară în fruntea conducerii UEFA. Noul mandat al oficialului sloven va fi valabil până în 2027. Prava, o publicație din Slovenia îl acuză pe Aleksander Ceferin că și-ar fi falsificat CV-ul înainte de alegerile din 2016, primul mandat al lui Ceferin la cârma UEFA.

ADVERTISEMENT

În CV-ul pentru dosarul de candidatură la președinția UEFA din 2016, Aleksander Ceferin ar fi precizat că a fost parte din Consiliul de Administrație al echipei Olimpija Ljubljana, din Slovenia, în perioada 2006 și 2011, condiție necesară pentru a putea depune candidatura.

Totuși, potrivit investigației venite din Slovenia, aceste informații din CV-ul lui Ceferin ar fi false. Publicația slovenă atestă dezvăluirilor un document obținut de la Federația de Fotbal din Slovenia care dovedește faptul că Aleksander Ceferin nu a făcut parte din Consiliul de Administrație al lui Olimpija Ljubljana.

ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, acuzat de fals în acte la alegerile UEFA din 2016

În septembrie 2016, Aleksander Ceferin a preluat conducerea forului continental. Totul s-a petrecut după suspendarea lui Michel Platini. Fostul președinte al UEFA a fost demis, fiind acuzat la acea vreme că ar fi încasat 1,8 milioane de euro de la Sepp Blatter fără deținerea documentelor necesare.

Francezul a fost achitat în procesul care s-a desfășurat în Elveția, deoarece acuzația nu a fost confirmată. Totodată, în scrisoarea pe care Aleksander Ceferin a trimis-o la acea vreme spre UEFA, slovenul preciza că a făcut parte și din Federația Slovenă de Fotbal, aspect, de asemenea, considerat neadevărat de ancheta slovenă.

ADVERTISEMENT

„O înșelătorie”, au scris jurnaliștii sloveni în ancheta prin care îl acuză pe Aleksander Ceferin. Fără experiența din Consiliul de Administrație pe care și-ar fi trecut-o ilegal în CV, președintele sloven al UEFA nu ar fi putut candida.

Aleksander Ceferin a fost reales în funcția de președinte UEFA

În 2019, Aleksander Ceferin a obținut al doilea mandat, iar în 2023, pe 5 aprilie, președintele sloven a fost reales. Actualul mandat expiră peste patru ani. La cel de-al 47-lea Congres UEFA, în cadrul căruia a fost reales președinte, Ceferin a răbufnit la adresa inițiativei Superligii europene.

ADVERTISEMENT

„Nu are sens să ne referim la această încercare a doi finanțatori și a unui purtător de cuvânt. Ei spun că vor să salveze fotbalul.Adevărul este că Superliga și liderii ei sunt personajele Scufiței Roșii, pregătite să mănânce bunica.

Din fericire nimeni nu a murit cu asta. Este o etapă de egoism, lăcomie față de solidaritate. Minciuni rușinoase. Moștenitori în loc de constructori. Luptă pentru beneficii economice în loc să lupți pentru trofee”, a declarat Ceferin.

ADVERTISEMENT
Tags: