Fotbal international

Alexander Isak, adevărul despre momentul tensionat de la România – Suedia: “A fost rasism! L-am întrebat pe arbitru dacă a auzit. Abia după câteva minute a oprit jocul”

16.11.2019 | 08:22
Alexander Isak adevarul despre momentul tensionat de la Romania  Suedia A fost rasism Lam intrebat pe arbitru daca a auzit Abia dupa cateva minute a oprit jocul
ADVERTISEMENT

România a pierdut meciul decisiv pentru calificare cu Suedia (0-2), dar mai are o ultimă speranță la barajul care poate decide dacă selecționata lui Cosmin Contra va participa la EURO 2020. Deși au câștigat, suedezii ne acuză de rasism, după ce Alexander Isak a declarat că fanii naționalei au avut derapaje rasiste la adresa lui într-un moment tensionat al confruntării.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,17 este cota pentru “1 solist” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Alexander Isak îi acuză pe fanii naționalei de rasism, după România – Suedia 0-2

Alexander Isak, atacantul Suediei, susține că a fost victima rasismului în partida de pe „Național Arena”. Isak îi acuză pe fanii naționalei României și a făcut mai multe dezvăluiri la finalul jocului: „Este un moment trist, dar eram pregătiți ca așa ceva să se întâmple. Am putut gestiona cu bine acest moment cu ajutorul colegilor. L-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ce mi se striga și după câteva minute a oprit meciul. A zis că oprește de tot meciul dacă se mai întâmplă, iar eu i-am spus că nu e nevoie. Au fost scandări rasiste, iar așa ceva nu ar trebui să se întâmple în fotbal! Oricum, este placut ca intreaga echipa a fost alaturi de mine”.

Alexander Isak a intrat pe teren în minutul 78 al partidei și l-a înlocuit pe Marcus Berg, atacantul care a deschis scorul în minutul 18. În urma victoriei, Suedia s-a calificat direct la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT
  • 20 de ani a împlinit Alexander Isak pe 21 septembrie

Căpitanul suedezilor, mesaj dur pentru fanii naționalei

Andreas Granqvist, căpitanul suedezilor, și-a spus părerea despre momentul în care Isak a fost victima rasismului la București și i-a atacat pe fanii naționalei: „Este total innacceptabil ce s-a întâmplat la București! E complet frustrant că în 2019 se mai întâmpla astfel de lucruri”. Emil Forsberg, starul lui RB Leipzig, a fost foarte vehement la adresa incidentelor venite din tribune și condamnă atitudinea suporterilor.

„Este cu adevarat plictisitor, dar este incredibil de bine felul in care Isak a reactionat, dar si arbitrul. Asa ceva nu-si are locul in fotbal. Este regretabil ce s-a intamplat la Bucuresti”, a spus Forsberg.

ADVERTISEMENT
  • 8.000.000 de euro este cota de piață a lui Alexander Isak, conform transfermarkt.com