Fotbal international

Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev, arestați preventiv! Ce pedeapsă riscă. Video

12.10.2018 | 09:00
Aleksandr Kokorin si Pavel Mamaev arestati preventiv Ce pedeapsa risca Video

Fotbaliștii ruși Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost arestați preventiv pentru două luni, a anunțat presa internațională. Cei doi jucători au fost plasați în detenție după ce au agresat la începutul săptămânii un funcţionar al Ministerului rus de Industrie și Comerţ.

Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost inițial reținuți pentru 48 de ore, după ce l-au bătut cu bestialitate într-o cafenea din Moscova pe Denis Pak. Imaginile cu violențele au fost suprinse de camerele de luat vederi din local.

Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev, arestați preventiv până la începerea procesului

Un tribunal rus a decis plasarea lui Aleksandr Kokorin și a lui Pavel Mamaev în detenţie până la 8 decembrie, în aşteptarea procesului la care vor fi judecaţi pentru huliganism, fapte pentru care riscă până la cinci ani de închisoare.

Imediat după audieri, cei doi jucători și-au cerut scuze pentru incident. ”Vreau să le cer scuze tututor pentru comportamentul meu scandalos. Îmi e foarte rușine de tot ce am făcut”, a declarat Aleksandr Kokorin, în timp ce Pavel Mamaev a spus: ”Încă o dată țin să-mi cer public scuze pentru tot ce s-a întâmplat, în special victimelor acțiunilor mele scandaloase. Sunt gata să suport consecințele faptelor mele”.

Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev în momentul în care erau audiați de un tribuna rus
Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev în momentul în care erau audiați de un tribuna rus

Kokorin și Mamaev, episod trist și la Euro 2016

Chiar dacă în cele din urmă nu vor ajunge la închisoare, carierele fotbalistice ale celor doi par a fi încheiate. Clubul FK Krasnodar a anunțat că este în căutarea unei metode pentru a-i rezilia contractul lui Pavel Mamaev. Gruparea Zenit Sankt Petersburg nu a luat încă nicio măsură disciplinară împotriva lui Aleksandr Kokorin, așteptând finalizarea anchetei.

Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev au mai fost protagoniștii unui eveniment în vara anului 2016, în timpul Campionatului European. Cei doi ar fi cheltuit 250.000 de euro pe 500 de sticle de șampanie, la o petrecere, în Monte Carlo.

În iarna trecută, Aleksandr Kokorin a fost filmat în timp ce trăgea cu pistolul la o nuntă a unui fotbalist de la Krîlia Sovetov Samara.