Fotbal international

Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev, fotbaliștii bătăuși, au fost reținuți de poliția rusă

10.10.2018 | 15:18
Aleksandr Kokorin si Pavel Mamaev fotbalistii batausi au fost retinuti de politia rusa

Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev, cei doi fotbaliști care au snopit în bătaie un oficial rus au ajuns în arestul poliției. Fotbaliștii de națională au fost interogați și riscă să ajungă la închisoare. Camerele de luat vederi i-au surprins pe Kokorin și Mamaev lovind cu bestialitate un om într-un bar din Moscova. Persoana agresată era un înalt oficial din Ministerul Industriei şi Comerţului, astfel că cei doi au probleme mari acum.

Liga din Rusia a dat un comunicat în care condamnă comportamentul celor doi. “Liga Rusă este scandalizată de comportamentul celor doi și condamnă modul huliganic în care au acționat. Acest comportament nu umbrește doar numele glorioase ale celor două cluburi, ci întreg fotbalul din țara noastră. Cei responsabili trebuiesc pedepsiți în cel mai aspru mod cu putință. Nu există loc pentru huligani în fotbal”.

Mamaev suspendat,  Kokorin mai așteaptă

Chiar dacă ar evita închisoarea, cei doi fotbaliști au carierele în pericol. Mamaev a fost deja suspendat de clubul său FC Krasnodar, care încearcă chiar rezilierea contractului. “Căutăm metode de a încheia contractul cu acest jucător. Vom face însă tot ce ne stă în putință ca să-l dăm afară” a declarat FC Krasnodar într-un comunicat. În schimb cei de la Zenit nu au luat încă măsuri. “Așteptăm verdictul autorităților, dar din punct de vedere uman și emoțional tot ce s-a întâmplat este foarte rușinos” se arată în comunicatul celor de la Zenit.

Un oficial al Federației, Igor Lebedev crede că cei doi fotbaliști riscă închisoarea. “Cred că autoritățile statului vor cataloga acțiunea lor ca fiind huliganism și pedeapsa pentru asta este una destul de severă. Până la 5 ani de închisoare” a spus oficialul de la Moscova. Aleksandr Kokorin este fotbalistul antrenat de doi români. A lucrat la Dinamo Moscova cu Dan Petrescu, unde a fost golgheterul echipei, iar la Zenit l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu pentru un sezon.

  • 48 de meciuri în națională are Aleksandr Kokorin
  • 5,5 milioane de euro însumează salariile lui Kokorin și Mamaev