News

Aleksandr Lukașenko, lovit cu crosa în plină figură, în timpul unui meci de hochei. Momente de stupoare la Minsk

Scenă incredibilă la un meci de hochei desfășurat la Minsk. Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, a fost lovit cu crosa în față, în timpul meciului, de un jucător advers.
09.04.2022 | 17:30
Aleksandr Lukasenko lovit cu crosa in plina figura in timpul unui meci de hochei Momente de stupoare la Minsk
Aleksandr Lukașenko, președintele belarus, a fost lovit cu crosa în timpul unui meci de hochei / Sursă foto: Telegram
ADVERTISEMENT

Președintele belarus, care joacă pentru o echipă de hochei de amatori, a fost lovit involuntar de unul dintre jucătorii adverși, în urma unui duel mai dur.

Aleksandr Lukașenko, lovit involuntar de unul din adversari

Imaginile au fost făcute publice pe canalul de Telegram ”Pul Pervogo”, acolo unde a fost explicat incidentul.

ADVERTISEMENT

„În cercul de confruntare, jucătorul cu tricoul numărul 1 a avut pucul. A vrut să-l ia de la numărul 7, un jucător de la echipa regiunii Minsk lovind-ul cu crosa”, se arată în mesaj.

Lukașenko nu a fost ”avariat” foarte grav, însă a avut nevoie de îngrijiri medicale. El nu a părăsit patinoarul, iar la finalul confruntării, a fost fotografiat purtând un leucoplast pe bărbie și obraz.

ADVERTISEMENT
Lukașenko, lovit la hochei
Aleksandr Lukașenko a fost lovit involuntar de un jucător advers / Sursă foto: Telegram

Autorii postării au explicat că jucătorul care l-a lovit involuntar pe președintele statului cu o crosă este ”în regulă”.

Probleme de imagine pentru președintele belarus

Incidentul vine în contextul în care Aleksandr Lukașenko suferă deja de un deficit intern de imagine, în ciuda faptului că este principalul aliat al lui Vladimir Putin în cadrul conflictului armat cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Presa internațională a amintit că Lukașenko este ”vizibil agasat” că nu a fost invitat la negocierile de pace dintre Moscova și Kiev, deși a permis armatei ruse să utilizeze teritoriul belarus în cadrul pregătirii operațiunilor militare.

Războiul are loc „chiar la uşa ţării noastre şi are efecte serioase asupra situaţiei din Belarus. De aceea, nu trebuie să existe acorduri pe la spatele Republicii Belarus”, a spus liderul de la Minsk într-o reuniune a consiliului său de securitate, conform AFP.

ADVERTISEMENT

Lukașenko vrea la masa negocierilor, dar nimeni nu-l ascultă

Lukașenko a arătat că Moscova înțelege această situație, însă nu și occidentul, care refuză orice fel de dialog cu Minskul din cauza politicii pro-ruse pe care o duce. De asemenea, Ucraina refuză să negocieze cu Rusia în prezența liderilor belaruși, pe care-i consideră părtași la crimele de război care au avut loc în ultimele săptămâni pe teritoriul său.

Nici oficialii de la Kremlin nu au insistat prea mult pe această temă, aceștia nefăcând până acum vreo remarcă legată de prezența Minskului în negocierile de pace.

ADVERTISEMENT