News

Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Acuzațiile aduse autorităților de disidentul rus

01.04.2021 | 12:05
Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Acuzațiile aduse autorităților de disidentul rus
Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Acuzațiile aduse autorităților de disidentul rus. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Disidentul regimului Putin, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare în Rusia, a anunțat miercuri că intră în greva foamei. Acesta a adus o serie de acuzații grave autorităților, cărora le reproșează modul în care este tratat în detenție.

El reclamă că este lipsit de tratament medical adecvat, iar în rândul asociaților săi crește teama în legătură cu starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Navalnîi a spus că nu a primit de la medicii din închisoare altceva decât Ibuprofen, în ciuda faptului că suferea de dureri acute de picioare și spate.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei. Acuzațiile aduse autorităților

Într-o postare pe contul său Instagram de miercuri, 31 martie, Navalnîi a spus că durerea severă s-a agravat și că simte afecțiuni la spate și la ambele picioare.

ADVERTISEMENT

”Am dreptul să chem un medic și să iau medicamente. Nu-mi dau nici una, nici cealaltă”, a spus el în postarea care a fost publicată prin avocații săi.

Dată fiind această situație, disidentul regimului Putin spune că intră în greva foamei. Va protesta până când va primi medicamentația potrivită și va putea să fie vizitat de doctorul său, scrie Al Jazeera.

”Am declarat o grevă a foamei cerând respectarea legii și permisiunea ca un medic la alegerea mea să mă viziteze. Așadar, zac aici, flămând, dar totuși cu două picioare”, a mai scris Navalnîi în mediul online.

ADVERTISEMENT

Medicii din Rusia, despre starea lui Aleksei Navalnîi: ”Ne temem de ce e mai rău”

Colonia penitenciară IK-2, unde se află închis Aleksei Navalnîi, aflată la 100 km de Moscova, nu a comentat situația de față. Conducerea instituției a anunțat, săptămâna trecută, după ce l-a examinat pe Navalnîi, că starea acestuia este ”stabilă și satisfăcătoare”. Deocamdată, Kremlinul a refuzat să comenteze sănătatea disidentului.

Profesioniștii din domeniul medical din Rusia au publicat duminică o scrisoare deschisă cerând ca politicianul de opoziție, în vârstă de 44 de ani, să primească îngrijirea adecvată.

”Ne temem de cel mai rău. Lăsarea unui pacient în această stare poate duce la consecințe grave, inclusiv o pierdere ireversibilă, totală sau parțială a funcțiilor membrelor inferioare”, se preciza în scrisoare.

ADVERTISEMENT

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, considerat cel mai temut adversar al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat pe 17 ianuarie la întoarcerea sa din Germania, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după ce ar fi fost otrăvit.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri