ADVERTISEMENT
News

Aleksei Navalnîi ar putea fi eliberat. Ce condiție le pune Vladimir Putin americanilor

Rusia ar putea să-l extrădeze pe Aleksei Navalnîi în SUA, dar are o condiție.
Autor: Anca Flondor | 18.06.2021 | 09:55
Aleksei Navalnîi ar putea fi eliberat. Ce condiție le pune Vladimir Putin americanilor
Aleksei Navalnîi ar putea fi eliberat. Ce condiție le pune Vladimir Putin americanilor. Sursa foto: instagram

Rusia a anunțat că este dispusă să-l extrădeze pe Aleksei Navalnîi în SUA, dar a pus o condiție. Statele Unite trebuie să recunoască faptul că acesta este agent american. Navalnîi este cel mai aspru critic al lui Vladimir Putin și a fost arestat în luna ianuarie, la întoarcerea din Germania.

ADVERTISEMENT

Aleksei Navalnîi  a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, pentru că ar fi încălcat o pedeapsă cu suspendare  într-un dosar de fraudă din 2014 pe care el, organizații neguvernamentale și mai multe capitale occidentale îl consideră ca fiind unul politic.

Aleksei Navalnîi ar putea fi eliberat

Un oficial rus a anunțat că se ia în calcul eliberarea lui Aleksei Navalnîi și extrădarea sa în SUA. Trebuie însă îndeplinită o condiție.

ADVERTISEMENT

“Serviciile secrete americane să admită că Navalnîi este cetățean american și lucrează pentru Serviciile de Informații, sau, mai bine spus, acest fapt este confirmat de Statele Unite”, a declarat secretarul general de presă de la Kremlin, Dmitri Peskov, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Peskov a mai subliniat că subiectul Aleksei Navalnîi nu a fost discutat la Geneva.

Ce spune Vladimir Putin despre Navalnîi

Președintele Rusiei spune că Navalnîi a primit ceea ce a meritat.

ADVERTISEMENT

“El a acționat în mod deliberat pentru a fi arestat. Dacă autoritățile ar fi dorit într-adevăr să-l otrăvească, acestei persoane, nu i s-ar fi permis să plece la tratament în afara țării. Acest om știa că încalcă legea în vigoare în Rusia”, a declarat președintele Rusiei, la Geneva.

“Am păstrat o fotografie în care se vede cum Aleksei, ignorând deliberat cerința de a se prezenta la poliție pentru a da cu subsemnatul, a plecat în străinătate pentru tratament”, a fost replica Iuliei Navalnaia, soția lui Alexei.

ADVERTISEMENT
Navalnîi
Alexei Navalnîi la aeroport

Alexei Navalnîi este cel mai aprig critic al lui Putin. Acesta a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, motivul fiind acela că opozantul nu a respectat termenii eliberării condiționate. Alexei Navalnîi a fost tratat în Germania după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok.

În luna februarie acesta a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru că a încălcat o pedeapsă cu suspendare  într-un dosar de fraudă din 2014.

ADVERTISEMENT

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat condamnarea lui Navalnîi din 2014 drept “arbitrară și nerezonabilă”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!