News

Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin, ”destul de probabil” otrăvit! Bărbatul e spitalizat în comă la Berlin

24.08.2020 | 15:44
Aleksei Navalnii opozantul lui Putin destul de probabil otravit Barbatul e spitalizat in coma la Berlin
ADVERTISEMENT

Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin a fost ”destul de probabil” otrăvit! Cel puțin, acesta este mesajul oficial transmis de guvernul german.

Navalnîi se află la această oră spitalizat în comă la Berlin. ”Este vorba despre un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă”, a declarat presei Steffen Seibert.

ADVERTISEMENT

Concret, acesta a justificat și protecţia poliţiei oferită de spitalul de la Berlin lui Aleksei Navalnîi. ”Deoarece există o anumită probabilitate a unei tentative de otrăvire, o protecţie este necesară”, a mai spus Seibert.

Opozantul lui Putin, ”destul de probabil” otrăvit!

”Suspiciunea nu este că Aleksei Navalnîi s-a otrăvit singur, ci că cineva l-a otrăvit pe domnul Navalnîi, iar Guvernul german ia această suspiciune foarte în serios”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

ADVERTISEMENT

”Nu a existat o invitaţie oficială (a Guvernului german), însă, din motive umanitare, Aleksei Navalnîi a putut intra rapid în ţară, la cererea familiei sale”, a declarat Steffen Seibert.

Vă readucem aminte că principalul opozant al Kremlinului denunţa în publicaţiile sale, repostate abundent pe reţele de socializare, corupţia elitelor ruse.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Aleksei Navalnîi a fost internat la Omsk, în comă. Acesta a fost dus direct la reanimare şi conectat la un aparat de respiraţie artificială, după ce s-a simţit rău într-un avion.

Avea s[ fie evacuat ulterior către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german, în urma unei zile de încleştare între familia lui Navalnîi şi medicii ruşi.

ADVERTISEMENT

Doctorii au afirmat iniţial că starea acestuia era prea instabilă, după care au fost de acord să-i dea undă verde. De altfel, medicii de la spitalul din Siberia care l-au îngrijit pe Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, au dat asigurării că i-au salvat viaţa, dar spun că n-au găsit nicio urmă de otravă în el.

”Noi i-am salvat viaţa, după o muncă îndelungată”, a declarat într-o conferinţă de presă la Omsk medicul-şef Aleksandr Murahovski.

”Dacă aveam urme de otravă confirmate, ar fi fost mult mai simplu pentru noi”, a declarat alt medic de la spital, Anatol Kalinicenko. Echipa medicală a dat asigurări că nu a fost supusă vreunei presiuni de către autorităţi.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT