News

Alergia la arahide ar putea fi eliminată. Un studiu nou arată ce ar putea să facă părinții

Alergia la arahide ar putea fi eliminată dacă ele sunt introduse în alimentație devreme, până la vârsta de trei ani, arată un studiu american. Ce trebuie să știe părinții
21.01.2022 | 17:16
Alergia la arahide ar putea fi eliminata Un studiu nou arata ce ar putea sa faca parintii
Alergia la arahide ar putea fi eliminată. Un studiu nou arată ce ar putea să facă părinții. Foto; pixabay
ADVERTISEMENT

Un studiu de specialitate arată că alergia la arahide ar putea fi eliminată dacă copiii care suferă de aceasta ar fi obișnuiți treptat și dintr-o fază precoce a vieții lor.

Studiul a fost realizat de americani și a fost publicat în jurnalul de specialitate The Lancet. Acesta a implicat copiii cu vârste cuprinse între zero și trei ani, iar lor le erau administrate arahide pentru o perioadă de doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Rezultatele cele mai bun, pentru copiii de sub un an

Alergia fost eliminată pentru un copil din cinci și la șase luni după ce acest tratament a fost încheiat cu bine, copiii în cauză au putut să tolereze o doză de circa 16 arahide.

“Copiii care au intrat în remisiune se aflau cel mai adesea în grupul cel mai tânăr, cele mai bune rezultate fiind observate în cazul celor care aveau mai puţin de un an”, a precizat Stacie Jones de la Universitatea de Medicină din Arkansas, care a făcut parte din echipa de cercetători.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, veștile au fost bune pentru aproape un sfert din copiii care au participat la studiu și au fost desensibilizați la alergia la arahide, acesta fiind stadiul anterior remisiunii.

“Acest lucru sugerează că intervenţia precoce poate oferi o şansă mai bună de remisiune. Cu toate acestea, în studiul nostru a existat doar un număr mic de copii cu vârsta sub un an, aşa că acest aspect necesită investigaţii suplimentare”, a mai precizat Stacie Jones.

ADVERTISEMENT

Unii copii au scăpat de alergie după tratament

Pentru acești copii, s-a remarcat că ei au putut să tolereze doza de 16 arahide imediat după ce tratamentul a fost terminat.

Deocamdată, nu este un tratament pentru această alergie care poate fi chiar și fatală în unele cazuri.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care-l pot face e persoanele alergice este să aibă mereu disponibilă o doză de adrenalină injectabilă pentru a combate șocul alergic.

ADVERTISEMENT

Chiar și expunerea accidentală poate provoca o reacție alergică.

“Dincolo de asta, nu există tratament, iar evitarea expunerii accidentale este, prin urmare, deosebit de împovărătoare pentru copii şi părinţi”, a spus Wesley Burks.

Studiul american a implicat 146 de copii, iar autorii au precizat că este nevoie de cercetări suplimentare.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS