News

Alertă alimentară! Două feluri de înghețată și un sortiment de banane, retrase din hipermarket-urile Carrefour și Kaufland

Două feluri de înghețată și un sortiment de banane au fost retrase de la vânzare din hipermarket-urile Carrefour și Kaufland. Anunțul, făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor.
25.03.2022 | 20:03
Alerta alimentara Doua feluri de inghetata si un sortiment de banane retrase din hipermarketurile Carrefour si Kaufland
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că două produse destul de căutate de români au fost retrase de la vânzare în mai multe magazine.

Două feluri de înghețată, retrase din hipermarket-urile Carrefour din țară

Într-un comunicat emis vineri, 25 martie, ANSVSA anunță că lanțul de hipermarketuri Carrefour a retras de la comercializare două cunoscute sortimente de înghețată: Bounty și Twix.

ADVERTISEMENT

Retragerea vine din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii Mars, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE, potrivit datelor de pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători. ESTE IMPORTANT de spus că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă”, se explică în comunicatul companiei.

ADVERTISEMENT

”Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri, vânzători cu amănuntul, pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară. Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate”, au adăugat reprezentanții magazinelor.

Două feluri de înghețată, retrase din hipermarket-urile Carrefour din țară. Sursa foto: ANSVSA.ro

ANSVSA, care citează reprezentanți ai lanțului de magazine, anunță că persoanele care vor rambursarea banilor trebuie să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală pe adresa companiei. Mai multe detalii, AICI.

ADVERTISEMENT

Kaufland a retras de la vânzare un lot de banane din cauza reziduurilor de pesticide

Tot vineri, lanțul de magazine Kaufland a retras de la vânzare un lot de banane din cauza reziduurilor de pesticide.

Potrivit informării ANSVSA, bananele cu pesticide au fost comercializate în perioada 13-17 martie.

”Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)”, informează ANSVSA.

ADVERTISEMENT
Kaufland a retras de la vânzare un lot de banane din cauza reziduurilor de pesticide. Sursa foto: ANSVSA.ro

Este vorba despre banane din Ecuador, lot 1101.

Compania recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal).

ADVERTISEMENT