News

Alertă alimentară în magazinele Mega Image. Un produs a fost retras pentru că are pesticid

Panică în rândul produselor comercializate de retailerul Mega Image. Un aliment a fost scos de la raft pentru că are pesticid.
14.05.2024 | 00:20
Alerta alimentara in magazinele Mega Image Un produs a fost retras pentru ca are pesticid
Panică în rândul produselor comercializate de retailerul Mega Image. Un aliment a fost scos de la raft pentru că are pesticid. Sursa foto: mega-image.ro
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în magazinele Mega Image. Un produs a fost retras pentru că are pesticid. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pe pagina oficială.

Panică în rândul produselor comercializate de retailerul Mega Image. Un aliment a fost scos de la raft pentru că are pesticid

Panică în rândul produselor comercializate de retailerul Mega Image. Un aliment a fost scos de la raft pentru că are pesticid, substanță periculoasă pentru sănătatea umană, care poate duce la probleme destul de serioase.

ADVERTISEMENT

Oamenii se pot confrunta cu simptome precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale, slăbiciune, tremur, convulsii și chiar comă. Cât despre alimentul care a fost retras este vorba de o sticlă de ulei de măsline.

Concret, produsul este Gaea, ulei de măsline extravirgin pentru salată, la 500 ml. Acesta face parte din lotul cu numărul L4009. Eticheta arată că ar urma să expire în anul 2025, însă furnizorul a transmis că ar fi suferit o contaminare încrucișată cu un lot la care s-a găsit un pesticid.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un insecticid organofosforic de contact, cu un spectru larg de dăunători combătuți, în toate fazele de dezvoltare (larvă, nimfă, adult). Pesticidul din uleiul de la Mega Image omoară insectele prin contact, ingestie și chiar respirație.

Mega Image, anunț despre uleiul contaminat cu pesticid

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului clorpirifos.

ADVERTISEMENT

Menționăm că lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul clorpirifos”, au transmis reprezentanții ANSVSA după ce au descoperit pesticidul la uleiul de măsline.

Mega Image consideră că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, dovadă că le solicită clienților să nu consume produsele cu loturile menționate anterior. În plus, îi roagă să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziționat.

ADVERTISEMENT

Pentru a returna alimentul cumpărat este nevoie să se prezinte bonul fiscal. Mai mult decât atât, clienții magazinului sunt îndrumați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până cel târziu 24.05.2024.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, este mesajul pe care îl are Mega Image pentru clienți.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii