News

Alertă alimentară! Încă un produs retras de pe piață! Maioneza contaminată cu oxid de etilenă

Alertă alimentară după ce a fost descoperit un sos de maioneză contaminat cu oxid de etilenă
16.10.2021 | 16:26
Alerta alimentara Inca un produs retras de pe piata Maioneza contaminata cu oxid de etilena
ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Reprezentanții ANSVSA au transmis retragerea de pe piață a unui lot de sos de maioneză.

Inspectorii sanitari au explicat că acesta a fost retras din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-unul dintre ingrediente.

ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în țară

Interesant este că și producătorul a recunoscut lucrul acesta. Firma European Foods a precizat însă că motivul rechemării de pe piaţă a lotului ”este legat de prezenţa oxidului de etilenă într-unul din ingredientele (guma xantan) utilizate la fabricarea acestui produs”.

De remarcat că ANSVSA a ținut să transmită că producătorul nu vede niciun risc pentru sănătatea oamenilor, deci aceștia îl pot consuma în continuare fără niciun fel de problemă.

ADVERTISEMENT

Interesant este că toți cei care au cumpărat și nu doresc să mai consume sosul îl pot returna în magazine. Aceștia își vor încasa banii înapoi, pe baza bonului fiscal.

Sursa citată mai precizează că produsul a fost retras din respect pentru consumatori și nu neapărat că ar reprezenta un pericol atât de mare.

ADVERTISEMENT

”Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceştia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune.

Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme.

Persoanele care au achiziţionat aceste produse şi doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021”, indică un anunţ postat pe site-ul ANSVSA

ADVERTISEMENT

Vorbim despre lotul 1450 Regal sos cu maioneza 420g, un lot care expiră în datele de 23.03.2022 si 24.03.2022.

De remarcat că acesta a fost distribuit în magazine Selgros, Metro şi Cora din mai multe oraşe ale țării

ADVERTISEMENT