News

Alertă alimentară la Kaufland! Un tip de pește achiziționat des de români, retras de pe piață. Ce s-a descoperit în el

Alertă alimentară la Kaufland! Un tip de pește achiziționat des de român a fost retras de pe piață. Ce s-a descoperit în el?
01.06.2024 | 13:48
Alerta alimentara la Kaufland Un tip de peste achizitionat des de romani retras de pe piata Ce sa descoperit in el
Alertă alimentară la Kaufland. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este alertă alimentară în magazinele Kaufland din România. Un tip de pește achiziționat des de români a ajuns să fie retras de pe piață. Ce s-a descoperit în el și ce trebuie să facă cei care l-au achiziționat deja?

Alertă alimentară la Kaufland

Vești proaste pentru clienții Kaufland. Un tip de pește des achiziționat din magazine a fost retras de la raft. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ADVERTISEMENT

Sursa citată anunță că este vorba despre un sortiment de file de somn. Există suspiciunea privind infectarea cu Listeria Monocytogenes. Astfel, pentru siguranța clienților, a fost nevoie de măsuri.

Această alertă alimentară de la Kaufland vizează  produsul “Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, producător SC Eco Nrg SRL. În ceea ce privește loturile retrase, este vorba despre L 700 150424, valabilitate 03.06.2024, L 700 290424 valabilitate 18.06.2024, L 700 140524 valabilitate 03.07.2024 şi L 700 210524 valabilitate 10.07.2024.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă toți clienții care au apucat deja să achiziționeze acest produs? ANSVSA avertizează că riscul de infectare al produsului ar putea fi ridicat. Astfel, consumatorii trebuie să returneze de urgență produsele achiziționate.

Acestea trebuiesc returnate la magazinul de unde au fost achiziționate, mai arată sursa citată. Menționăm faptul că eticheta trebuie verificată bine, astfel încât să fie vorba despre loturile de mai sus.

ADVERTISEMENT

Peștele retras de urgență de la raft

“Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: este posibilă infectarea produselor cu Listeria Monocytogenes. Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: clienţii care au achiziţionat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugaţi să returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat”, se precizează în anunțul ANSVSA.

Ce este Listeria monocytogenes despre care se spune că ar putea fi prezentă în peștele de la Kaufland? Vorbim despre o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza.

ADVERTISEMENT

Aceasta din urmă este o boală care se transmite de obicei pe cale alimentară. Trebuie menționat faptul că bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, vegetație, dar și în fecalele animalelor. Pe de altă parte, sunt cazuri în care se regăsește și în alimente crude. Exemplu este carnea proaspătă, laptele crud, dar și peștele.

ADVERTISEMENT