News

Alertă alimentară! LIDL retrage de pe piață acest produs ”periculos”

27.03.2019 | 08:30
Alerta alimentara LIDL retrage de pe piata acest produs periculos

LIDL a anunțat că va retrage de pe piață ”Chef Select, sandwich”, din cauza posibilelor reacții alergice la ingerare ale clienților cu alergii. Mai exact, este vorba despre sortimentele ”Pui și bacon prăjit” și ”Salam de Sibiu și cașcaval, 200 g”, ce conțin făină de soia, nedeclarată pe etichetă, astfel că produsul nu este recomandat persoanelor cu alergii la soia.

LIDL retrage de pe piață ”Chef Select, sandwich”

Mai multe detalii despre cazul unuia dintre cele mai frecventate lanțuri de magazine se află într-un anunț postat pe site-ul Autorității naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. „S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L recheamă preventiv produsul „Chef Select, Sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi caşcaval, 200g“ indiferent de termenul de valabilitate.

S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe eticheta. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele. Având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la soia trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum”, se arată în anunț.

Alertă alimentară! LIDL retrage de pe piață acest produs ”periculos”
LIDL a anunțat că va retrage de pe piață „Chef Select, sandwich”, din cauza posibilelor reacții alergice la ingerare ale clienților cu alergii

Produsul coținea făină de soia nedeclarată pe etichetă

Conform acestuia, produsele au fost scoase imediat de la vânzare de Lidl România. De menționat este că alte produse din gama ”Chef Select” nu sunt afectate de această rechemare. „Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsele de la vânzare.

Alertă alimentară! LIDL retrage de pe piață acest produs ”periculos”
Este vorba despre sortimentele ”Pui și bacon prăjit” și ”Salam de Sibiu și cașcaval, 200 g”

Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produselor va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se mai arată în anunțul de retragere.

Tags: