News

Alertă alimentară. Mega Image retrage un produs de la vânzare, anunțul ANSVSA

Este alertă alimentară în România, după ce Mega Image a anunțat că retrage de pe rafturile magazinelor un produs foarte îndrăgit.
16.02.2024 | 11:00
Alerta alimentara Mega Image retrage un produs de la vanzare anuntul ANSVSA
Alertă alimentară. Mega Image retrage un produs de la vânzare. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în România, după ce Mega Image a transmis că retrage un produs de la vânzare. Anunțul a fost făcut, vineri, 16 februarie, de reprezentanții ANSVA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară).

Alertă alimentară. Produs retras de pe rafturile magazinelor Mega Image

Este vorba despre două tipuri de sos: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G; 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Potrivit ANSVSA, a fost descoperit un alergen în ingrediente, și aume glutenul din sosul de soia. Acesta nu este menționat pe etichetă.

ADVERTISEMENT

„Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G; 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezenţa unui alergen in ingrediente (glutenul din sosul de soia ), care nu este menţionat pe etichetă”, transmite ANSVSA.

Produsele respective vor fi distruse. Totodată, Mega Image roagă toți clienții care au achiziționat acest produs să nu îl consume. Recomandă oamenilor să distrugă loturile menționate sau să le returneze la magazinele de unde le-au cumpărat.

ADVERTISEMENT

Până când poate fi returnat produsul

Cei care vor să trimită înapoi produsul sunt rugați să prezinte bonul fiscal la punctele de vânzare. Returnarea loturilor respective se poate face până la data de 29 aprilie 2024, potrivit anunțului Mega Image.

Sosuri retrase de la vanzare, Mega Image
Sosuri retrase de la vanzare, Mega Image. Foto ANSVSA

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus mentionate şi roagă cu amabilitate sa le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul.

ADVERTISEMENT

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 29.04.2024”, au adăugat reprezentanții lanțului de magazine.

Amintim că în noiembrie 2023, Mega Image a retras de pe rafturi un alt produs îndrăgit de clienți, chiar înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă. A fost vorba de un sortiment de bomboane de pom, Milka Bomboane Pom cu Oreo 300 de grame.

ADVERTISEMENT

Produsul nu era etichetat corespunzător. Mai exact, nu erau specificate toate informațiile obligatorii în limba română, alergeni, lapte, grâu, soia, alune de pădure. Prin urmare, clienții au fost sfătuiți să returneze bomboanele sau să nu le consume.

ADVERTISEMENT
Tags: