News

Alertă alimentară. Spanac contaminat cu virusul hepatitei A, retras dintr-un cunoscut lanț de supermarketuri

ANSVSA informează că un sortiment de spanac a fost retras din magazinele Profi din România. S-a descoperit că acesta este contaminat cu virusul hepatitei A.
03.11.2022 | 15:45
Alerta alimentara Spanac contaminat cu virusul hepatitei A retras dintrun cunoscut lant de supermarketuri
Sortiment de spanac contaminat cu hepatita A, retras din magazinele Profi. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o nouă alertă alimentară pentru populație.

Sortiment de spanac contaminat cu hepatita A, retras din magazinele Profi. Recomandări pentru cei care l-au achiziționat

ANSVSA anunță că lanțul de supermarketuri Profi retrage de pe piață un sortiment de spanac. Acest produs este contaminat cu virusul hepatitei A.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, e vorba de un lot de spanac la pungă de 500 de grame: furnizor Krepsis Avantaj SRL, lot Romania 845.

Reprezentanții lanțului de supermarketuri Profi din România au transmis și ei un mesaj către cetățenii care dețin deja acest produs.

ADVERTISEMENT

Aceștia recomandă persoanelor care dețin acest sortiment de spanac să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin. Oameni vor primi în schimb contravaloarea lui.

spanac
Sortiment de spanac contaminat cu hepatita A, retras din magazinele Profi. Sursa foto: ansvsa.ro

”PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului SPANAC PUNGA 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845 ca urmare a contaminării produsului cu virusul hepatitei A”, se mai precizează pe site-ul ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Probleme și la Metro. Morcovi retrași de la vânzare din cauza pesticidelor

Tot de pe site-ul ANSVSA mai aflăm despre o alertă alimentară, la Metro. Retailerul a retras un sortiment de morcovi din cauza depășirii limitelor de pesticid.

Reprezentanţii Metro au anunţat că au fost notificați de furnizorul Valencia Trading Office SL pentru a retrage de la vânzare produsul ”Morcovi baby 200 g. Distribuitor: Valencia Trading Office SL. Cod de bare: 8718963279570. Lot: 4005 / 4102 / 4202 / 4205”, din cauza depăşirii limitelor în ceea ce priveşte un reziduu pesticid – Oxamil.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul precedent, acest produs nu trebuie consumat. Cei care îl dețin îl pot returna în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până în 21 noiembrie și vor primi contravaloarea sa.

”În cazul în care ați cumpărat produsele menționate, vă rugăm să nu le consumați și să le returnati în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 21.11.2022, urmând să primiți contravaloarea lor”, a transmis Metro.

ADVERTISEMENT